Elena Băsescu şi Daciana Sârbu, exemple ale "politicii din tată-n fiică"

 
Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
Politica este o meserie care se învaţă în familie şi se transmite din tată-n fiu sau, de ce nu, din tată-n fiică. Elena Băsescu, mezina preşedintelui, este un astfel de exemplu, la fel ca şi Daciana Sârbu.


În 2005, imediat după ce Traian Băsescu a ajuns la Cotroceni, Elena Băsescu s-a înscris ca membru simplu în PD, partidul condus până atunci de Traian Băsescu.

În acelaşi an a fost numită secretar executiv la organizaţia de tineret a formaţiunii politice. În 2008, Elena Băsescu avea să devină numărul doi în Organizaţia de Tineret PD-L, preluând funcţia de secretar general.

Acum, mezina preşedintelui vrea să fie aleasă europarlamentar la Bruxelles.

Un alt caz este cel al Dacianei Sârbu, fiica ministrului agriculturii Ilie Sârbu, şi soţia vicepreşedintelui PSD, Victor Ponta. Daciana a intrat în viaţa politică în 1996, la vârsta de 19 ani.

5 ani mai târziu, la numai 24 de ani, a devenit consilier în Corpul de Control al premierului Adrian Năstase, iar în 2003 este numită secretar de stat la Ministerul Educaţiei.

În acelaşi an devine membru în conducerea centrală a PSD, iar în 2004 a fost numită preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Tineret, cu rang de Secretar de Stat .

La alegerile din 2004 primeşte un loc eligibil pe listele Partidului Social Democrat şi devine deputat. Trei ani mai târziu, în 2007, după aderarea României la Uniunea Europeană, Daciana Sârbu este trimisă în Parlamentul de la Bruxelles ca euro-observator.

Statut care va înceta în acelaşi an, odată cu alegerea Dacianei Sârbu în funcţia de parlamentar european pe listele PSD.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?