De ce să călătoreşti singur măcar o dată în viaţă - 5 motive pentru a descoperi lumea

 
De ce să călătoreşti singur măcar o dată în viaţă - 5 motive pentru a descoperi lumea 
De ce să călătoreşti singur măcar o dată în viaţă - 5 motive pentru a descoperi lumea 

Deşi ne place să ne bucurăm de călătorii, de cele mai multe ori evităm să plecăm în excursii doar alături de... noi înşine. 

Însă, uneori este extraodinar să îţi iei rucsacul în spate şi biletul de tren sau de avion şi să pleci într-o plimbare prin lume, cele câteva zile petrecute în doar în compania ta putând fi extrem de benefice pentru tonusul tău. 

Iată 5 motive pentru care ai putea descoperi lumea de unul singur:

1. Te poți bucura de activitățile preferate

Atunci când călătorești cu un grup de prieteni sau cu familia întreagă, este destul de greu să găsiți lucruri pe care să le faceți de care să se bucure toată lumea. În plus, mereu vor fi câteva persoane nemulțumite, care ar fi ales ceva total diferit. Chiar și dacă ești doar cu persoana iubită, uneori te poți lovi de situația în care să vă doriți să încercați fiecare altceva. Dar, când călătorești singur, nu trebuie să te ocupi decât de plăcerile tale.

2. Vei învăța să trăiești în afara zonei tale de confort

Călătoriile ne duc către locuri necunoscute și ne pun în situații străine față de cele prin care am trecut până acum. Acestea sunt cele mai bune momente să te obișnuiești cu tine însuți și să te descurci singur, ieșind din zona ta de confort.

3.Vei avea mai multă încredere în tine

Dacă nu ești o persoană cu foarte multă încredere în forțele proprii, te sfătuim să pleci chiar acum într-o călătorie fără nimeni altcineva. După ce vei vedea cât de minunat este să descoperi locuri noi de unul singur, cât de important este să te descurci cu doar o hartă în mână și fără să știi deloc limba locală, cât de bine este să găsești singur cea mai bună și rapidă metodă de a ajunge dintr-un loc în altul și cum să plătești cel mai mic preț pentru cazare, îți garantăm că vei avea mult mai multă încredere în tine. 

4.Îți reîncarci bateriile

Atunci când pleci cu prietenii într-o vacanță, șansele sunt ca prezența lor să te obosească la un moment dat. Atunci când călătorești singur, nu există nici o persoană în jurul tău care să te poată enerva sau obosi. Astfel, îți încarci bateriile și te poți odihni în liniște și pace.

5.Vei cheltui exact cât vrei și pe ce vrei tu

Inevitabil, atunci când călătorești alături de cineva, ajungi să dai bani pe anumite lucruri, mâncăruri, activități sau monumente care nu te-ar fi interesant în mod normal, dar faci compromisuri. Ei bine, când călătorești singur, poți face absolut tot ce vrei. Banii tăi vor fi cheltuiți numai pe lucrurile pe care ți le dorești cu adevărat. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?