Chinezii de la Huawei au găsit salvarea: cum vor să se bată cu Google și America?

 

Săptămâna aceasta a venit cu un anunț bombă: Google a anunțat că nu va mai face afaceri cu Huawei. Chinezii au nevoie de-o soluție și o înlocuire pentru Android. Astfel, s-a pus în aplicare un plan incredibil. Huawei a găsit o soluție care are nevoie de ani buni ca să aibă succes: vine cu propriul magazin din care utilizatorii să poată descărca aplicații, App Gallery. 

Odată ce Google i-a retras suportul, Huawei nu va mai putea folosi Android. Asta înseamnă că versiunile noi de Android nu vor mai fi disponibile pentru noile modele ale companiei chineze. De asemenea, Huawei va pierde accesul și la magazinul de aplicații de la Google.

Acum, compania încearcă să convingă mai mulți dezvoltatori să se alăture. Eforturile sale în această direcție datează cel puțin din 2018. Avantajul pentru creatorii de aplicații ar fi fost penetrarea pieței din China, cea mai mare piață de smartphone-uri din lume.

Chinezii sunt disperați, așa că mizează și mai mult. Compania ar fi dispusă să ofere dividende rețelelor care instalează magazinul său de aplicații pe noile telefoane. Încă nu e clar dacă este vorba numai despre telefoanele companiei chineze sau despre orice noi modele de telefoane.

Dacă te întrebi de ce vrea cu disperare ajutor e pentru că sunt o mulțime de aplicații de care oamenii au nevoie. Fără ele, nu ar fi interesați de un telefon. Provocarea cu care compania chineză se confruntă este una dificilă.

Chiar dacă poate convinge dezvoltatorii să creeze suficiente aplicații pentru a avea o ofertă bună în cadrul magazinului său, eforturile Huawei nu se opresc aici.

Compania va trebui să reușească să vândă suficient de multe telefoane pentru ca oferirea de actualizări pentru aplicații să fie rentabilă pentru creatori.

SursaAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Cristian
29 May 11:36
ATENTIE ! nu m-ar mira ca-n curand sa aflam ca, actionar cu drept veto la GOOGLE se afla ceva chinezesc si parteneriatul va continua. Dupa marele anunt de oprit google pe Huawei, subit a aparut o continuare 3 luni . . .
Răspunde
0 0
Stefan
27 May 20:09
Nu ca as simpatiza eu China, ca n'o simpatizez. Insa cei de la Huawei au avut o evolutie frumoasa... Fac lucruri de calitate, aparent. Iar BANUIALA mea este ca americanii ii saboteaza pentru a proteja Apple, interesele SUA etc. Pe americani ii cred in stare de orice mizerie. Si ii mai cred in stare sa o acopere foarte convingator in cele mai bune intentii... Se folosesc de foarte multa psihologie, diplomatie, trag sfori etc.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?