CFR începe reabilitarea de primăvară: Lucrări de amploare pe 44.707 kilometri

 

Compania Națională de Căi Ferate CFR a anunțat, printr-un comunicat, că începe reabilitarea subtronsonului km614 – Cap Y Bârzava, lucrări ce se vor executa pe 44.706 kilometri.

“Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a desemnat Asocierea Astaldi SpA - FCC Construccion SA - Salcef Construzioni Edili e Ferroviarie SpA – SC Thales Systems România SRL câştigătoare a procedurii de licitaţie publică pentru reabilitarea la standardele impuse pentru coridoarele europene a subtronsonului km 614 - Cap Y Bârzava (2a), situat pe Axa prioritară TEN-T 22 (Coridorul IV Pan-European) Nürnberg–Praga–Viena–Budapesta–Curtici–Simeria–Braşov–Bucureşti–Constanţa”, se arată în comunicat.

Obiectivul general al proiectului este reabilitarea infrastructurii şi suprastructurii feroviare pentru circulatia trenurilor de călători cu viteza maximă de 160 km/h.

Lucrările, care se vor desfășura pe 44.706 kilometri, constau în construirea a 13 poduri noi (dintre care 2 peste râul Mureș), modernizarea a 39 de podeţe, lucrări civile în 5 staţii de cale ferată (inclusiv halte comerciale şi puncte de oprire), lucrări de electrificare şi energoalimentare, precum şi lucrări de implementare a sistemului de siguranţă a traficului ERTMS, pe toată distanţa subtronsonului.

Sursa de finanţare a acestui proiect este asigurată din fonduri nerambursabile și de la bugetul de stat, valoarea totală estimată a contractului fiind de 1.689.959.733,89 lei (fără TV).

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?