Ce se sărbătoreşte a doua şi a treia zi de Crăciun în biserica ortodoxă

 

A doua şi a treia zi de Crăciun au şi ele semnificaţii religioase importante, fiind sărbătorite prin slujbe dedicate în bisericile ortodoxe.

Creştinii ortodocşi prăznuiesc Soborul Maicii Domnului miercuri, 26 decembrie. După ziua Naşterii lui Hristos, creştinii îi dedică o zi şi Maicii Sale. În cursul anului, mai multe zile de sărbătoare îi sunt dedicate Fecioarei Maria: Naşterea Maicii Domnului (8 septembrie), Intrarea în Biserică a Maicii Domnului (21 noiembrie), Bunavestire (25 martie) şi Adormirea Maicii Domnului (15 august).

Arhidiaconul Ştefan este sărbătorit în a treia zi de Crăciun, pe 27 decembrie. A fost unul dintre ucenicii lui Iisus, primul diacon şi primul care a murit ca martir în numele credinţei. Ziua pe care Biserica Ortodoxă Română i-a fixat-o pentru prăznuire acestui sfânt va fi ocazia cu care peste 10.000 de gălăţeni îşi vor serba ziua numelui. În ţară, circa 450.000 de oameni cu numele de Ştefan, Ştefania sau derivate ale acestora vor avea prilej de sărbătoare.

Sursa: Realitatea de Galați

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?