Bărbatul care a devenit femeie și e fotomodel în Spania! Lupta pe care o duce cu Statul Român

 

Un bărbat din Huși care s-a născut bărbat și care în urma unei operații chirurgicale a devenit femeie, se luptă cu autoritățile române pentru ca noua sa identitate să-i fie consemnată, legal, în acte.

Emanuel B. în vârstă de 23 de ani, care între timp a devenit Amelia R., s-a născut în localitatea Huși din județul Vaslui. Plecat din România de ani de zile, a reușit să se supună unei operații de schimbare de sex peste hotare, după care a solicitat prin instanțele de judecată recunoșterea sexului feminin și dobândirea unei noi identități, plus un nou cod numeric personal.

În anul 2017, instanța de judecată românească recunoștea acest lucru, eliberându-i Ameliei R. (ex Emanuel B.) un document de identitate nou, plus un certificat de naștere din care reieșea că este de sex feminin.

În luna septembrie 2018, în urma unui control la Serviciul de Stare Civilă a Primăriei Huşi s-a constatat că funcționarii nu au modificat conform hotărârii judecătorești , registrul de stare civilă în dreptul Ameliei R. (ex Emanuel B.), drept pentru care tânăra a acționat din nou compartimentul de Stare Civilă în judecată.

Judecătoria Huși a dat câștig de cauză tinerei Amelia R. (ex Emanuel B.) și a obligat Serviciul de Stare Civilă să modifice registrul conform deciziei aplicate de instanță în dreptul reclamantei.

Detalii pe Realitatea de VasluiAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?