Armata a reintrat simbolic în Satu Mare, după un secol!

 

La împlinirea a 100 de ani de administraţie românească, ca urmare a acţiunilor întreprinse, în anul 1919, de armata română, în Satu Mare au fost organizate azi o serie de manifestări comemorative cu implicarea instituţiilor din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională.În acest sens, Divizia 4 Infanterie „Gemina”, structură care are în compunere unităţi şi mari unităţi militare dislocate în jumătatea de nord a ţării, a participat cu efective de militari şi mijloace tehnice la activităţile aniversative.

În această dimineață, în Piața Libertății a avut loc un ceremonial de dezvelire a plăcii comemorative în memoria delegaților la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia 1918 din Cercul Electoral Orașul Liber Sătmar (Satu Mare): dr. Ilie Carol Barbul, dr. Mihai Pop, Iosif Șutai, Vasile Roca, Ioan Dobrean.

Mai multe pe realitateadesatumare.net.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?