Acum 330 de ani a luat foc Biserica Neagră

 

Acum 330 de ani a luat foc Biserica Neagră! Un mare incendiu cuprinde Biserica Neagră din Braşov, distrugând acoperişul şi mobilierul din interior, în data de 21 aprilie 1689.Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche), unul dintre simbolurile oraşului Braşov, este biserica parohială a Bisericii Evanghelice din România.

Situată în centrul municipiului Braşov, edificiul a fost construit în jurul anului 1380 (probabil începând cu 1377) în stil gotic. Biserica, iniţial catolică, a fost cunoscută mai întâi sub numele de Biserica Sfânta Maria (Marienkirche).

Clădirea a fost parţial distrusă după marele incendiu din 1689, când a primit numele actual. Denumirea populară de după incendiu, „Biserica Neagră“, a fost acceptată oficial în secolul al XIX-lea.

Marele incendiu din 21 aprilie 1689 a cuprins şi biserica parohială, distrugând acoperişul şi mobilierul din interior. De atunci, ruina înnegrită de fum s-a numit Biserica Neagră. Apoi au început lucrări de renovare extinse care au conferit interiorului un aspect baroc.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?