Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rusia creează un nou parc arctic pentru protejarea habitatului urşilor polari

Thursday, 18 June 2009, 07:51 Sursă: REALITATEA.NET

Parcul rusesc este situat în nordul Novaya Zemlya, o insulă foarte lungă ce se întinde în Oceanul Arctic între mările Barents şi Kara.

WWF a făcut lobby foarte mult timp pentru acest parc, ce se află într-o zonă cheie şi pentru populaţiile de morse, reni sălbatici şi păsări. Crearea parcului exclude toate activităţile industriale.

"Este exact ceea ce vrem să vedem de la guvernele din zona Arctică", a declarat Neil Hamilton, directorul WWF al programului internaţional arctic.

"Singura modalitate prin care populaţiile arctice vor reuşi să supravieţuiască schimbărilor climatice este să le dăm suficient spaţiu să respire. Dacă activitatea industrială este ţinută departe de habitatul lor, animalele au o şansă. Avem nevoie de acţiuni imediate la nivel global pentru a ne asigura că parcul rămâne suficient de rece pentru animale precum ursul polar şi renul sălbatic", a mai spus Hamilton.

WWF este încântată de crearea parcului, însă subliniază că zona protejată este mai mică decât cele cinci milioane de hectare plănuite iniţial.

"Deşi Parcul Arctic Rusesc este marea noastră împlinire, ne pare rău că nu au fost incluse toate teritoriile plănuite. Franz Josef Land şi Victoria Island au fost scoase din proiect, dar acum vom munci pentru a mări graniţele parcului", a precizat Oleg Sutkaitis, şeful Biroului Ecoregional Marea Barents pentru WWF Rusia.

Premierul Vladimir Putin a declarat că speră ca acesta să fie o atracţie majoră pentru turism şi a anunţat că el însuşi vrea să meargă acolo în vacanţă.
Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri