Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

România a câştigat Cupa Mondială la handbal feminin

Sunday, 27 September 2009, 15:21 Sursă: Realitatea TV

Învinse de norvegience la un punct diferenţă la Jocurile Olimpice de la Beijing de anul trecut, tricolorele şi-au luat revanşa şi au câştigat tot la un gol.

La pauză aveau 6 goluri diferenţă, iar în debutul părţii secunde s-au distanţat la 7 goluri de Norvegia, pentru ca, în final, tabela să arate 28-27 pentru România.

Paula Ungureanu a făcut minuni în poartă: a scos un gol ca şi făcut la ultima fază a meciului. Radu Voina este cel mai fericit antrenor. A depăşit complexul norvegian după ce a debutat pe banca naţionalei tot într-un meci cu Norvegia şi tot la Cupa Mondială, când a pierdut în faţa nordicelor.

"La această competiţie am urmărit manifestarea echipei, mai puţin rezultatele. Cu excepţia meciului cu Rusia, echipa a jucat bine. Sunt convins că victoria asta ne dă un moral deosebit pentru următoarele meciuri. Am câştigat pentru prima dată această întrecere şi este o performanţă pentru noi", a declarat selecţionerul Radu Voina, după finală.

România şi-a depăşit cea mai bună performanţă de la Cupa Mondială, după finala din 2006, pierdută în faţa Rusiei. Victoria cu Norvegia a picat cum nu se putea mai bine. Tricolorele vor întâlni din nou Norvegia în grupa de la Campionatul Mondial din China, din luna decembrie a acestui an.

Cupa Mondială la handbal feminin s-a desfăşurat în Danemarca, la Aarhus, în perioada 22-27 septembrie. Este cea mai importantă competiţie amicală din handbal.

Victoria din finală a adus naţionalei României un cec total în valoare de 25.000 de euro.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri