Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

O zi liberă pentru pasiunile românilor

Sunday, 13 September 2009, 18:11 Sursă: REALITATEA.NET

Peste 5.000 de bucureşteni au semnat duminică Petiţia pentru Ziua Naţională a Pasiunilor. Campania de strângere a semnăturilor va dura două luni, au declarat organizatorii evenimentului.


REALITATEA.NET - O zi liberă pentru pasiunile românilor

La eveniment au participat bucătari, colecţionari de maşini de epocă, biciclişti, fotografi, jongleuri, care au vrut să arate că românul nu este făcut doar pentru a munci.

"În ultimii douăzeci de ani am devenit un popor tot mai obosit, iar românii şi-au petrecut timpul muncind, pentru a supravieţui. Vrem ca românii să trăiască şi pentru pasiunea lor, care poate fi orice, de la filatelie, la pescuit", a declarat Şerban Ciuşcă, reprezentant al Federaţiei "Urmează-ţi pasiunea".

Primul demers al federaţiei este acela de a iniţia o petiţie online pe www.pasiunea.eu cât si pe www.petitiionline.ro.

Petiţia va fi însoţită de o serie de acţiuni menite să sensibilizeze atât oamenii pasionaţi care pot deveni susţinătorii acestei cauze, precum şi autorităţile de care depinde punerea ei în practică.

Promotorii mişcării îşi propun să obţină mai multă vizibilitate pentru asociaţiile formate în jurul diverselor pasiuni.

Fiecare echipă de pasionaţi a fost însoţită de fotografi amatori sau profesionişti, reuniţi la rândul lor în marşul fotografilor.

Preşedintele Federaţiei "Urmează-ţi pasiunea", Doru Panaitescu, a organizat "Marşul fotografilor" pentru a ilustra pasiunile românilor.

Cele mai reuşite fotografii vor fi reunite într-un album al evenimentului care se va lansa vineri, 18 Septembrie, iar cele mai reuşite imortalizări ale pasiunilor vor fi premiate.

Cu 11 zile libere, România se apropie de media europeană. Potrivit statisticilor, europenii au în medie 13 zile libere anual.

În rândul ţărilor în care legea acordă cele mai multe zile libere intră Portugalia, Ungaria, Suedia şi Belgia.

Acestea sunt urmate de Bulgaria şi Austria, cu 13 zile libere pe an. Grecii, francezii, nemţii şi cehii au anual 12 zile libere.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri