Miniştrii din Cabinetul Boc IV au fost anunţaţi duminică, la ora 17.00

Sunday, 20 December 2009, 10:01 Sursă: Realitatea TV

Autor: Realitatea.NET

Emil Boc a făcut publică lista miniştrilor care vor face parte din viitorul guvern. Documentul a fost trimis la Parlament, împreună cu programul de guvernare.

În ultimele două zile, mai multe nume au fost şterse de pe listă şi înlocuite cu alte.  Orest Onofrei, propus pentru funcţia de ministru al Agriculturii,  a anunţat că intenţionează să renunţe la postul din noul guvern.  O altă nominalizare surpriză în Cabinetul Boc IV este cea a lui Teodor Baconschi, pentru Ministerul de Externe. Baconschi este acum ambasadorul României la Paris, după ce a mai fost ambasador la Vatican şi în Portugalia. El nu e singurul independent ce ar putea face parte din guvern. La Finanţe a fost nominalizat Sebastian Vlădescu, pentru Apărare este vehiculat numele lui Gabriel Oprea, iar la Justiţie ar putea rămâne Cătălin Predoiu.

Democrat-liberalii şi-au votat miniştrii în Colegiul Director. Vasile Blaga la Interne, Adriean Videanu la Economie, Radu Berceanu la Transporturi, Elena Udrea la Turism şi Dezvoltare, Mihai Şeitan la Muncă, Orest Onofrei la Agricultură, Cătălin Croitoru la Educaţie şi Gabriel Sandu la Comunicaţii. UDMR i-a propus pe Cseke Atilla la Sănătate, Laszlo Borbely la Mediu, Hunor Kelemen la Cultură, iar Marko Bela va ocupa postul de vicepremier.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri