Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

La Chişinău a fost organizat un Comitet al Salvării Naţionale, similar cu FSN-ul

Tuesday, 07 April 2009, 22:41 Sursă: Realitatea TV

Nicolae Dabija, vicepreşedintele CSN, a declarat în exclusivitate pentru Realitatea TV că scopul Comitetului este organizarea de alegeri parlamentare anticipate în Republica Moldova. "A fost creat în seara asta un comitet al salvării naţionale. S-a decis ca socitatea civilă să preia anumite manifestaţii. În primul rând organizarea de alegeri anticipate", a declarat Nicolae Dabija.

Opozanţii comuniştilor vor primi ajutor din provincie

Susţinători din provincie ai opoziţiei moldovene au sosit miercuri în capitală pentru a se alătura protestelor faţă de rezultatele alegerilor legislative de duminică.

"Pot să vă spun că mâine (miercuri - n.red.), zece autobuze cu protestatari numai din raionul meu vor merge la Chişinău", a declarat telefonic un activist de opoziţie dintr-o regiune rurală a Republicii Moldova. El a spus că, în cazul în care poliţia blochează drumurile spre Chişinău, protestatarii au de gând să meargă pe jos până în capitală.

O altă sursă din opoziţie a declarat că un miting de 7.000 de persoane a avut loc în al doilea oraş ca mărime din ţară, Bălţi, şi alte câteva mai mici în alte localităţi. Surse politice au declarat corespondentului NewsIn că autocare cu susţinători ai opoziţiei - care voiau să participe la mitingul convocat pentru marţi dimineaţa în Piaţa Marii Adunări Naţionale - au fost blocate la intrarea în Chişinău.

Circa 30.000 de persoane s-au strâns marţi dimineaţa în centrul Chişinăului pentru a cere repetarea alegerilor, considerând că acestea au fost fraudate de comuniştii aflaţi la putere. Acţiunile au degenerat însă în ciocniri, soldate cu răniţi, iar clădirile Parlamentului şi Preşedinţiei au fost luate cu asalt şi ocupate.

Preşedintele Vladimir Voronin este convins că actele de vandalism care au avut loc în capitala Republicii Moldova au fost bine gândite şi organizate. Citeşte declaraţiile preşedintelui moldovean.

Totuşi, surse apropiate preşedinţiei au anunţat că Guvernul de la Chişinău şi opoziţia au convenit să fie renumărate voturile.

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri