Coronavirus - România: 116415 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Hillary Clinton în vizită la Moscova: Rusia este "extrem de cooperantă" în dosarul nuclear iranian

Tuesday, 13 October 2009, 11:41 Sursă: NewsIn

"Este important să continuăm pe calea diplomatică şi să reuşim", a declarat Clinton la conferinţa de presă comună susţinută la Moscova cu omologul său rus, Serghei Lavrov.

"Această cale ar putea însă să nu reuşească, iar în acest caz luăm în calcul posibilitatea aplicării de noi sancţiuni", a adugat ea. "Încă nu am ajuns la acel moment", a mai spus secretarul de stat american.

În acelaşi timp, ea a menţionat că Rusia este "extrem de cooperantă" în dosarul nuclear iranian.

La rândul său, ministrul rus de externe a afirmat că ameninţarea cu sancţiuni la adresa Iranului ar fi "contraproductivă" în condiţiile actuale. "Sancţiunile, ameninţările şi presiunile sunt contraproductive în situaţia actuală, în opinia noastră", a declarat Lavrov la conferinţa de presă cu secretarul de stat american. "Cred că în acest moment toate forţele trebuie să fie aruncate în susţinerea procesului de negocieri", a adăugat el.

La 1 octombrie, la Geneva, Iranul şi cele şase mari puteri din dosar au convenit asupra posibilităţii transferului de uraniu iranian în străinătate, pentru îmbogăţire. O nouă reuniune va avea loc la 19 octombrie, la Viena, între Iran, SUA, Franţa şi Rusia.


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri