Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Geoană spune că modificarea Constituţiei trebuie făcută în noul mandat prezidenţial

Saturday, 31 January 2009, 11:02 Sursă: NewsIn

"Cred că România are nevoie de o nouă Constituţie, nu doar de amendarea ei pe ici pe colo şi cred că acest proces de revizuire a Constituţiei trebuie să fie la capătul unui proces de regândire a întregului eşafodaj al statului român", a spus Mircea Geoană, sâmbătă, la Sinaia, unde are loc o întâlnire a liderilor PSD.

"Din punctul meu de vedere, reforma Constituţiei ar trebui să fie ultimul palier după ce ne mişcăm agresiv către descentralizare, către reforma modului în care Guvernul funcţionează", a mai spus Geoană.

De asemenea, liderul PSD a arătat că, în condiţiile în care există o neîncredere faţă de faptul că legea fundamentală a fost redactată şi revizuită după chipul unor persoane aflate în acele momente la putere, este important să se urmărească finalitatea instituţională. "Eu cred că ar fi bine să evităm să avem o astfel de dezbatere şi poate un referendum într-un an electoral, în special din punct de vedere al alegerilor prezidenţiale", a spus Geoană.

Dezbaterea trebuie să pornească, amplă dezbatere publică, nu cred că o să dureze ani de zile, dar cred că undeva anul viitor, după alegerile parlamentare, la început de ciclu parlamentar şi al noului preşedinte am putea să procedăm la o revizuire a Constituţiei, a arătat preşedintele Senatului.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri