Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Geoană: Dacă voi ajunge preşedinte, o voi schimba pe Laura Codruţa Kovesi

Thursday, 03 December 2009, 06:30 Sursă: REALITATEA.NET

Dacă va fi ales preşedintele României, duminică, Mircea Geoană o va schimba din funcţia de procuror general al României, pe Laura Codruţa Kovesi. Este afirmaţia făcută de Geoană într-un interviu publicat astăzi de Gazeta Sporturilor şi pe blogul jurnalistului Cătălin Tolontan. Nu se va atinge însă de subordonatul acesteia, Daniel Morar, procurorul-şef al DNA.

Cătălin Tolontan: Şeful DNA, Daniel Morar, e contestat puternic din interiorul PSD. Îl veţi schimba dacă ajungeţi preşedinte?
Mircea Geoană: Nu îl schimb. Morar are un mandat. Nu am nici un fel de treabă cu Direcţia Naţională Anticorupţie. În schimb, procurorul general al Republicii este altă conversaţie. Doamna Kovessi a fost contestată de CSM. A fost pusă acolo cu forţarea regulii de desemnare a unui înalt demnitar.

C.T.: O veţi schimba?!
M.G: (Rămâne cu privirea fixată în cea a jurnalistului) Probabil că da. Da. Însă Daniel Morar este numit în regulă, nu m-am opus cînd a fost instalat. Instituţiile trebuie să funcţioneze şi politizarea justiţiei nu este bună pentru România. De asta a eşuat Băsescu în lupta împotriva corupţiei. Pentru că a numit el de trei ori mai mulţi procurori decât Iliescu şi Constantinescu la un loc. Eu o să cer resurse pentru justiţie. Dar nu mă amestec.

În acelaşi interviu acordat GSP, Geoană afirmă că este posibil că dosarele din instanţă ale fostului premier PSD Adrian Năstase să fie fabricate politic. „Posibil că da. Dar au ajuns în justiţie şi nu e treaba mea să mă pronunţ. A greşit Năstase, plăteşte în justiţie. Nu e treaba mea să urgentez dosarele. Nu este jobul meu. O ţară în care legea este capricioasă este o ţară nesigură, nedemocratică şi neatractivă economic.”

Interviul complet poate fi citit aici.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri