Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cupa Davis - Andrei Pavel: Au fost mai buni ca noi, mai ales Soderling, care a adus trei puncte

Monday, 21 September 2009, 16:23 Sursă: REALITATEA.NET

"Au fost mai buni ca noi. Mai ales Soderling, care a adus trei puncte. Am sperat să fie un pic mai nervos, pentru că joacă acasă, dar a demonstrat că nu degeaba a disputat finala la Roland Garros şi a ajuns în sferturi la US Open. Până acum am avut parte de adversari facili, dar a venit şi un oponent care are experienţă în Cupa Davis, care a cucerit Salatiera de atâtea ori. Acum vom juca în Zona Euro-Africană, nu e nicio tragedie, va trebui să o luăm de la capăt", a declarat Andrei Pavel.

El a explicat de ce a figurat ca şi căpitan-jucător la meciul cu Suedia: "În primul rând, băieţii au vrut, pentru că dacă nu făceam asta, nu puteam intra în echipă în cazul în care Marius Copil sau Victor Hănescu nu ar fi putut juca".

Referitor la componenţa perechii care a reprezentat România în meciul cu Suedia, Pavel a spus: "Victor Hănescu s-a hotărât să joace şi dublu, iar eu m-am bucurat mult, pentru că este un jucător bun. Nu e adevărat că se simte lipsa mea în echipă, Victor Hănescu e la fel de bun, dar am avut parte de un adversar mult mai bun decât în precedentele meciuri de baraj".

România a pierdut meciul de baraj cu Suedia, scor 2-3, şi a părăsit Grupa Mondială a Cupei Davis.

Legat de meciul său de retragere, care va avea loc sâmbătă, la arenele BNR, în compania croatului Goran Ivanisevic, Andrei Pavel a spus: "Nu am ştiut nimic, a fost o surpiză. Ştiu că organizatorii au vorbit chiar şi cu soţia mea despre acest meci. La BCR Open am un adversar redutabil, Pablo Cuevas, mă voi distra. Sper să pot juca, sunt foarte obosit, dar cred că va fi un meci bun".

Pavel va mai juca într-un alt meci demonstrativ joi, când va face pereche cu Ilie Năstase şi îi va avea ca adversari pe Yannick Noah şi Mansour Bahrami. În cadrul turneului, Pavel îl va întâlni în primul tur pe uruguayanul Pablo Cuevas, cap de serie numărul 8.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri