Coronavirus - România: 29223 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Antonescu către Băsescu: A fi bibliotecar nu înseamnă să fii un fel de boschetar

Sunday, 15 November 2009, 16:00 Sursă: NewsIn

\"E aşa de sugestiv episodul cu bibliotecarul. Eu nu am fost niciodată bibliotecar. Întâmplător am fost profesor şi muzeograf. Din această mică greşeală de informare răzbate ceea ce crede acest om care conduce România, care a vorbit chipurile atît de frumos despre educaţie, care a patronat Pactul naţional pentru educaţie, care este un amic intelectual destul de intim al lui Liiceanu, al lui Cărtărescu, ce crede el despre bibliotecari,\" a afirmat Antonescu în cadrul unei întâlniri cu profesorii avute la Piatra Neamţ.

Prezidenţiabilul liberal a interpretat că preşedintele i s-a adresat cu termenul de bibliotecar ca şi cum ar fi fost vorba despre \"un fel de boschetar, aşa\". \"Evident că nu are de unde să ştie că civilizaţia occidentală a trăit şi a înaintat o mie de ani de la căderea Imperiului Roman până la Renaştere prin bibliotecarii mănăstirilor. Marii cronicari occidentali medievali, marii învăţaţi şi filosofi, au fost majoritatea lor bibliotecari ai unor mănăstiri. Nu are rost să ştie că Mihai Eminescu a fost bibliotecar\", l-a ironizat Antonescu pe şeful statului.

Liderul liberal a explicat în aceeaşi notă şi care crede că este viziunea preşedintelui cu privire la profesia în cauză. \"Ce-i bibliotecarul? Un fitecine care câştigă bani foarte puţini, care nu are bani să-şi cumpere Jeep, care nu are bani să-şi cumpere poşetă Luis Vuitton, care nu are bani să-şi etaleze perle, dacă e doamnă, pe decolteuri, care nu are cum să ne sfideze ca domnul Berceanu, ca toţi ceilalţi domni din anturajul domnului Băsescu. Bibliotecarul e un fel de nimic,\" a explicat Antonescu. El a adăugat că în aceste condiţii nu vede cum ar putea să creadă că un om cu o asemenea părere poate într-adevăr să acţioneze în ideea că educaţia e prioritate naţională.

Preşedintele PNL a mai comentat că, de fapt, dezbaterile ditnre candidaţi dezvăluie tocmai acest gen de raportare, episoade precum cel cu bibliotecarul reprezentând \"momente care spun mai mult decât o mie de programe.\"

\"Da, nu am fost bibliotecar. Aş fi fost onorat să fiu bibliotecar măcar pentru faptul că şi Mihai Eminescu a fost,\" şi-a încheiat Antonescu intervenţia în faţa profesorilor din Piatra Neamţ.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri