Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

STS trece la Ministerul de Interne

Tuesday, 25 March 2014, 12:48 Sursă: Mediafax

Proiectul de lege a fost iniţiat de PSD şi se referă la modificarea Legii 92/1996 privind organizarea şi funcţionarea STS, a OUG 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a altor acte normative.

Camera Deputaţilor este prima Cameră sesizată în cazul acestui proiect de act normativ.

Proiectul de lege a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor deoarece termenul de dezbatere - 20 martie 2014 - a fost depăşit.

Liderul deputaţilor PDL, Gheorghe Tinel, a criticat în plenul Camerei Deputaţilor adoptarea tacită a acestui proiect de lege, care vizează trecerea STS la Ministerul Afacerilor Interne.

"Este un proiect foarte important şi nu trebuia folosit niciun tertip pentru a eluda dezbaterea. Acest act normativ, chiar dacă dumneavoastră l-aţi pasat Senatului, ar fi trebuit dezbătut în Camera Deputaţilor. Nu putem ocoli cea mai importantă Cameră", a spus Gheorghe Tinel.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a arătat însă că atunci când se depăşeşte termenul de depunere a raportului faţă de un proiect de lege nu se mai face nicio "şmecherie", doar se aplică Regulamentul şi deputaţii nu mai au competenţă să dezbată proiectul de lege.

Potrivit acestui proiect de lege, STS se reorganizează ca departament de telecomunicaţii speciale în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, structură cu personalitate juridică condusă de un secretar de stat ajutat de trei subsecretari de stat, numiţi sau eliberaţi din funcţie prin decizia primului ministru.

În proiect se mai arată că la data intrării în vigoare a acestui proiect de lege MAI va prelua de la STS patrimoniul, bugetul, personalul şi posturile aferente.

Proiectul de lege urmează să fie dezbătut de Senat, forul decizional.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ