Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Puciștii din PSD, decapitați. Prima reacție a lui Liviu Dragnea

Monday, 05 November 2018, 13:26 Sursă: REALITATEA.NET

Liviu Dragnea a afirmat după ședința CEx că membrii partidului au fost supărați de înregistrările cu Adrian Tuțuianu. ”Au apărut unele înregistrări de la niște ședinte conduse de Adian Țuțuianu - condamn înregistrările - acele afirmații au supărat cea mai mare parte a membrilor de partid. Am avut o discuție de 6-7 ore ieri și toți au fost foarte supărați că după acel CEx o parte din colegi au continuat să acționeze împotriva acestui partid. Astăzi foarte mulți colegi i-au reproșat acele afirmații”, a spus șeful PSD.

”Am sperat atunci că după două-trei zile de supărare fiecare să se apuce de treabă”, a mai spus el.

Dragnea mai precizează că mulți coleg parlamentari și președinți de organizații au spus că sunt chemați parlamentari să adere la un proiect. ”Nu am înțeles despre ce proiect este vorba”, a mai spus șeful PSD.

”Toate aceste lucruri spuse pe larg în această ședință au făcut ca mult peste două-treimi să voteze”, a completat Liviu Dragnea.

”Sper ca toți ceilalți colegi să înțeleagă că obiectivele noastre rămân aceleași”, a mai spus Dragnea.

Întrebat de ce pe lista excluderilor nu se se află și Gabriela Firea, șeful PSD a spus: ”Numai în momentul în care constatăm că se depășete linia roșie, care lovesc în stabilitatea partidului”.

Un jurnalist i-a amintit șefului PSD că anul trecut Marian Neacșu era în fața DNA și îl susținea: ”Da.. Pentru mine nu a fost o zi plăcută. PSD nu e un partid de maimuțe cum a spus Adrian Țuțuianu. Nu a fost o problemă a mea, ci o solicitare a tuturor celor care au votat. Acest CEx încearcă să țină partidul pe direcția care a pornit”, a completat Dragnea.

Acesta a mai spus că a discutat că săptămâna viitoare urmează să aibă un CEx pentru remanierea guvernamentală.

Adrian Țuțuianu: "E un moment dificil pe care îl anticipam. Cred că e o greșeală majoră și decizia de azi nu face altceva decât să arate că în PSD e sancționat delictul de opinie. Eu m-am exprimat în interiorul partidului. Nu am văzut să condamne cineva faptul că un om e înregistrat în PSD de oameni interesați să strice lucrurile într-o organizație. Nu mi-am propus niciodată să ascund lucrurile care nu merg. Cred că partidul se îndreaptă într-o direcție greșită. Rămâne că timpul să arate dacă noi am avut dreptate sau cei care au votat azi pentru excluderea noastră. Sunt căile statutare, Comisia de etică, Congres și căile juridice. Mă voi consulta cu colegii de la PSD Dâmbovița și voi decide ce avem de făcut în continuare. Două lucruri vreau să fie clare. A vorbi despre problemele unui partid nu înseamnă a fi împotriva partidului. Nici eu, nici domnul Neacșu nu am sprijinit acțiuni împotriva partidului", a spus Țuțuianu.

Marian Neacşu: "Nu a fost vorba de explicaţii sau un dialog corect, au fost nişte acuzaţii aiuritoare, fără nicio logică. După acest vot vom discuta la organizațiile care ne-au susținut și vom vedea ce poziție au și ei. Vom face contestație, este o execuție publică fără niciun sens. Ni s-au adus acuzații fără niciun temei. Nu se pune problema în termenii ăștia. Noi am fost soldați credincioși ai partidului și nu vom lupta împotriva partidului", a declarat Marian Neacșu.

Paul Stănescu: "Cred că PSD a făcut o greşeală, poate cea mai mare, prin excluderea a doi dintre cei mai vechi şi devotaţi colegi ai mei. Sunt alături de ei şi nu am nicio problemă dacă voi fi şi eu remaniat din Guvern."

.........

O parte dintre liderii judeţeni PSD s-au exprimat într-o discuţie avută la Parlament, duminică seara, cu Liviu Dragnea, pentru aplicarea unor sancţiuni în Comitetul Executiv (CEx) de luni pentru vicepreşedintele Adrian Ţuţuianu şi secretarul general Marian Neacşu, putând să se meargă până la excludere.

De asemenea, la discuţiile lui Dragnea cu o parte din liderii PSD s-a avansat şi propunerea ca în CExN să se aplice o formă de sancţiune şi pentru preşedintele organizaţiei judeţene PSD Călăraşi, Ciprian Pandea, precum şi pentru preşedintele organizaţiei judeţene PSD Caraş-Severin, Ion Mocioalcă, au declarat duminică, pentru Mediafax, surse din partid.

În cazul lui Ţuţuianu şi Neacşu, participanţii la discuţiile din Parlament au avansat varianta excluderii din partid, în timp ce pentru Pandea şi Mocioalcă, propunerile au fost ca aceştia să fie schimbaţi din fruntea organizaţiilor judeţene pe care le conduc dar să rămână membri ai partidului, au mai declarat sursele citate.

Puciștii au primit muniție nouă peste weekend, prin dosarul Teleormanleaks anunțat de RISE Project. Realitatea a dezvăluit că numărul puciștilor este mai mare decât cei trei semnatari ai scrisorii anti-Dragnea. A existat o listă de 28 de oameni din CEx, pe care nu a negat-o nimeni, dar pe care Neacșu nu a prezentat-o public, mulți dintre puciști retrăgându-și semnăturile.

Contestatarii lui Dragnea i-au transmis liderului PSD că îşi dau demisia în bloc, dacă vreunul dintre ei este propus pentru excluderea din partid. Iar asta ar însemna că Liviu Dragnea ar putea rămâne fără majoritate în Parlament.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ