Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PRIMA ÎNTÂLNIRE KLAUS IOHANNIS - VICTOR PONTA la Cotroceni

Monday, 22 December 2014, 09:59 Sursă: REALITATEA.NET

UPDATE ora 14.30: Premierul Victor Ponta afirmă că întâlnirea avută cu preşedintele Klaus Iohannis a fost una extrem de utilă, serioasă şi eficientă, o primă consultare instituţională care arată că lucrurile intră "pe făgaşul normal".

UPDATE ora 13.10: Întâlnirea s-a încheiat, după aproximativ o oră, cei doi având o discuţie tete-a-tete, pe teme privind priorităţile guvernării, actualitatea politică şi economică şi pespectivele colaborării instituţionale.

UPDATE ora 12.00: Întâlnirea dintre preşedintele Klaus Iohannis şi premierului Victor Ponta a început, luni, la ora 12.00, la Palatul Cotroceni, iar discuţiile dintre cei doi oficiali au loc ”tete-a-tete”, au precizat pentru MEDIAFAX surse oficiale, în condiţiile în care marţi va avea loc o şedinţă de Guvern.

"L-am invitat mâine, 22 decembrie, la Palatul Cotroceni, pe prim-ministrul Victor Ponta, la o întâlnire la care vom discuta prioritățile guvernării, actualitatea politico-economică și perspectivele colaborării instituționale între președinție și guvern. Întâlnirea va avea loc la ora 12:00", a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Victor Ponta a acceptat invitaţia şi a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook. "Dupa 10 ani putem in sfarsit sa demonstram romanilor ce important si benefic este ca Presedintele si Premierul sa colaboreze pt binele public", a scris Ponta.

Reacţia lui Ponta la invitaţia de a merge mâine la Cotroceni

Preşedintele Kalus Iohannis a declarat, duminică, în Parlament, îşi doreşte "o Românie scoasă din sfera senzaţionalului devenit cotidian", adăugând că una din practicile care trebuie lăsate deoparte la încehierea acestei etape istorice sunt "declaraţiile de complezenţă", care ştirbesc încrederea.

"Îmi doresc o Românie scoasă din sfera senzaţionalului devenit cotidian, o Românie în care nu este timp de spectacol pentru că puterea şi opoziţia lucrează, şi preşedintele şi Guvernul şi Pralamentul lucrează, fiecare cu atribuţiile sale şi din poziţia sa. Una din practicile pe care ar trebui să le lăsăm în trecut, acum la încheierea acestei etape istorice, sunt declaraţiile de complezenţă. Ele ştirbesc încrederea şi nu folosesc la nimic", a afirmat Iohannis.

Klaus Iohannis, PRIMA INIŢIATIVĂ ca PREŞEDINTE. Ce a decis să facă luni


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ