Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PNL, după decizia ÎCCJ în cazul Iohannis: Avem încredere deplină în justiție

Tuesday, 25 November 2014, 17:33 Sursă: REALITATEA.NET

"Am luat act de decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie privind admiterea în principiu a recursului ANI în dosarul de incompatibilitate al domnului Klaus Iohannis. Astfel, membrii completului au fixat pentru 14 ianuarie 2015 termenul de judecată pe fond a recursului, cu citarea părţilor. Avem încredere deplină în justiţie şi în faptul că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va judeca corect această speţă", se arată în comunicatul transmis de Departamentul de Comunicare al PNL.

Instanţa supremă a admis, marţi, să fie judecat pe fond recursul în dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis şi a stabilit primul termen în 14 ianuarie, când vor fi citaţi Iohannis şi un reprezentant al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Decizia a fost luată în cameră de consiliu, de un complet format din trei judecători, care au analizat admisibilitatea în principiu a judecării în recurs a dosarului în care primarul Sibiului şi preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a contestat raportul ANI în care se arăta că acesta a fost în incompatibilitate, în perioada în care a reprezentat Primăria Sibiu în Adunările Generale ale Acţionarilor de la societăţile Apă Canal şi Pieţe.

Recursul a fost formulat de Agenţia Naţională de Integritate, după ce, în septembrie 2013, Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia lui Iohannis şi a dispus anularea deciziei de incompatibilitate.

Instanţa supremă este cea care va decide definitiv dacă preşedintele ales Klaus Iohannis a fost sau nu în incompatibilitate.

 

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ