MAI a cerut declasificarea convorbirilor de pe stațiile Jandarmeriei din data de 10 august 2018

Friday, 22 November 2019, 21:47, Sursă: Realitatea.NET

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că ministrul de Interne Marcel Vela a ordonat declasificarea convorbirilor de pe staţiile Jandarmeriei din data de 10 august 2018. Întregul volum de comunicaţii radio va fi pus la dispoziţia procurorilor săptămâna viitoare.

Adaugă părerea ta

Redăm mai jos comunicatul MAI:

"Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcția Generală pentru Comunicații și Tehnologia Informației, a primit ultimele avize în vederea modificării indicativelor fonice folosite de unitățile din cadrul Jandarmeriei Române, pentru a putea astfel declasifica înregistrarea tuturor convorbirilor efectuate prin intermediul sistemului radio “TETRA”, la misiunile din perioada 10 – 11 august 2018, procedând astăzi la alocarea unor indicative noi.

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a dispus conducerii Jandarmeriei Române să ordone ca toate unitățile care au clasificat convorbiri să formeze comisiile pentru a aviza declasificarea lor în cel mai scurt timp.

Întregul volum de comunicații radio din 10 și 11 august 2018 al Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române, Direcției de Jandarmi a Municipiului București, cât și al Grupărilor de Jandarmi Mobile Craiova, Bacău și Ploiești, va fi declasificat și pus în următoarea săptămână la dispoziția Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casatie și Justiție, Secției Parchetelor Militare, respectiv Direcției de Investigarea Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. (D.I.I.C.O.T.), în vederea utilizării acestuia, în activitatea de cercetare penală".

Comentarii Existente
2019-11-23 01:11:18
Coltoiu Virgil

Foarte bine. Se vede că alt partid este la guvernare acum. PSD-ul n-ar fi făcut-o niciodată.

2019-11-23 05:44:48
Ce procuroro naivi,nu pot face cercetări fără desecretizare

Si procurorii nu aveau acces la secrete,sau să mai facem ceva popular ?Chiar ne credeti prosti ?De ce procurorii nu dau un verdict timp de un an ?Vă spun eu,orice mister,duce la fantezie,asa s-au născut zeii si monstrii,asa s-a nascut Rares Bogdan ,care plânge pe spinarea emigratiei, bătuta de jaundarmi ,pentru simplu motiv ca nu a părasit demonstratie ,la cerere.

2019-11-23 08:00:31
Goe Proxenetul

Procuratura e impanata cu ''procurori'' aserviti politic (gen sectia ''speciala'') sau corupti si legislatie ambigua ... iar aservitii pina nu suna ''un prieten'' si nu obtin confirmarea nu se apuca de treaba chiar si atunci avind grija sa nu ''deranjeze'' prea tare sau sa ''divulge'' starea ''anchetei'' ca nu cumva sa fie impinsi de la spate sa si termine ce declara ca au inceput !!!

2019-11-23 12:45:57
Ionuț

Probabil urmează : " colegii noștri au fost agresați de gramatica, în timp ce foloseau stațiile ".

Alte articole din: Ultimele Stiri