Coronavirus - România: 693644 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Florin Iordache, justificare halucinantă în fața experților Comisiei de la Veneția

Thursday, 25 April 2019, 13:50 Sursă: REALITATEA.NET

”Sunt acum la întâlnirea cu delegația Comisiei de la Veneția. Sunt așezat între Iordache, Nicolicea și Cazanciuc.

Trubadurul PSD, Eugen Nicolicea, le explică membrilor Comisiei de la Venezia că opoziția s-a comportat huliganic in comisii și noi am perturbat lucrările comisiei speciale pentru modificarea legilor justiției.

Susține că din cauza comportamentului opoziției, care a venit cu boxe (cc Stelian Ion), s-au strecurat unele greșeli in deciziile finale ale comisiei speciale. Așa se scuză marele Nicolicea în fața celor care au venit să ne întrebe de ce România o ia razna.

Acestea sunt argumentele de grădiniță ale omului propus spre a fi viitorul Ministru al Justiției. Omul care se visează succesorul lui Tudorel Toader”, scrie Iulian Bulai pe Facebook. 

După terminarea discuțiile, membrii USR au povestit presei cum a încercat Eugen Nicolicea să justifice urgența în adoptarea celor șase Ordonanțe din domeniul Justiției. ”Membrii Comisiei nu s-au lăsat induși în eroare de declarațiile lui”, au spus acesta.

O altă relatare din cadrul discuțiilor vizează un schimb de replici dintre un membru al delegației Comisiei de la Veneția și parlamentarii PSD Eugen Nicolicea și Florin Iordache, în care aceștia spun că partidul său ține cont doar de deciziile Curții Constituționale, scrie hotnews.ro.

Membru al delegației din partea Comisiei: Tocmai ați afirmat că daca CCR s-a pronunțat asupra unui text înseamnă că acesta e conform și cu recomandările Comisiei de la Veneția?

Nicolicea: Da, exact.

Membru al delegației: Greșit, numai noi, Comisia de la Veneția, ne pronunțăm pe conformitatea cu recomandările noastre.

Iordache: Noi respectăm ce zice CCR.

Reprezentanţi ai Comisiei speciale a Parlamentului privind justiţia s-au întâlnit joi cu delegaţia Comisiei de la Veneţia, discuţiile vizând ordonanţele de urgenţă pentru modificarea legilor justiţiei.

Invitat la Realitatea TV, la emisiunea "Legile Puterii", Florin Iordache a încercat să minimalizeze criticile europene şi să pună accent pe faptul că modificările votate în plen respectă toate observaţiile,, până la o limită. "Ne uităm la Comisia de la Veneţia ca la Dumnezeu, ori modificările făcute miercuri respectă recomandările Comisiei. Repet, aceşti experţi fac nişte recomandări pe care statul respectiv dacă vrea le ia în seamă, dacă nu, nu. Comisia de la Veneţia nu a venit pentru Codul de Procedură Penală, ci pentru ordonanţele pe legile Justiţiei, ca urmare a plângerilor făcute de "pârâcioşii de serviciu, Öpoziţia şi Klaus Iohannis", a afirmat Iordache.

"Aceste ordonanţe în parte au fost necesare, în parte au fost şi mici greşeli, dar punctul meu de vedere va fi că ei nu sunt Dumenzeu, vin să se se informeze, dar România este stat suveran. Ce pot spune, să se oprească Parlamentul din legiferare, să nu mai aplicăm Constituţia?"  

Reacția Comisiei Europene după modificarea Codurilor Penale. Mesaj dur pentru România

Florin Iordache a dezminţit şi ideea că modificările votate miercuri ar fi fost impuse în regim de urgenţă pentru că procesul lui Liviu Dragnea se apropie de final, susţinând că s-a ajuns în acest situaţie din cauză că fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, nu şi-a respectat promisiunile. 

"Am ajuns în acest punct din greşeala noastră, că nu am trecut aceste modificări prin Parlament încă din iarnă, să nu mai aşteptăm ordonaţele promise de la Guvern. Tudorel Toader s-a angajat să facă ceva, ţinem agenda publică blocată timp de patru luni si n-a făcut nimic, Cu Codul Penal n-a făcut, cu Codul de Procedută Penală a n-a putut şi s-a creat o stare de nemulţumire, inclusiv la Bruxelles, aţi văzut că dl. Timmermans avea temeri că cine ştie ce nenorociri pregătim noi," a afirmat Florin Iordache, invitat în emisiunea lui Denise Rifai de la Realitatea TV.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ