Deputat USR, acuzații grave la adresa șefului CNAIR

Monday, 10 December 2018, 15:39 Sursă: REALITATEA.NET

Deputatul USR Cătălin Drulă îl acuză pe șeful Companiei naționale de autostrăzi, Narcis Neaga, că a mințit când a spus că duminică noapte a avut loc o nouă alunecare de teren pe tronsonul Lugoj – Deva al Autostrăzii A1.

Adaugă părerea ta

Drulă susține, într-o postare pe Facebook, că e vorba de vechea alunecare din octombrie, care nu a fost însă remediată de constructor.

Reamintim că Narcis Neaga, directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a declarat luni la DCNews.ro că duminică noaptea a avut loc o alunecare de teren pe șantierul Autostrăzii A1, pe tronsonul Lugoj – Deva: ”Alunecarea de teren s-a produs în același loc ca precedenta. Cea de acum o lună fusese remediată de constructor. Ele au loc pe fondul unor ploi abundente, ploi de 45 de zile, fără precedent”, a declarat Neaga.

”Un fake news grosolan al directorului companiei de drumuri CNAIR – Narcis Neaga privind autostrada Lugoj-Deva. Realitatea e că alunecarea inițială nu a fost remediată de constructor”, a scris Drulă pe Facebook, atașând și o fotografie din urmă cu cinci zile, în care se observă terenul prăbușit.

”Nu au avut loc ploi abundente, fără precedent, în ultimele 45 de zile. E o minciună sfruntată – vremea a fost mai degrabă uscată și cu precipitații sub media anuală. Nu s-a produs o nouă alunecare de teren. Zona afectată e aceeași, dar s-a început în sfârșit, după aproape 2 luni, degajarea materialului ceea ce evident duce la noi scurgeri”, a mai scris deputatul USR, unul dintre parlamentarii familiarizați cu domeniul infrastructurii.

”Este incredibil cum poți minți publicul în asemenea hal când lucrurile sunt verificabile ușor – aproape săptămânal sunt filmări din dronă făcute de pasionații din zonă. Scopul dezinformării: coaserea cu ață albă a unei explicații privind eșecul de terminare a celor 100km promiși de autostradă”, a mai spus Cătălin Drulă.

Reamintim că premierul Viorica Dăncilă a anunțat că dacă CNAIR nu va deschide circulației o sută de km de autostradă până la finalul anului, managerul Narcis Neaga va fi demis.