Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce prevede pachetul cu 28 de măsuri de relansare economică pe care l-a prezentat Marcel Ciolacu

Sunday, 10 May 2020, 16:02 Sursă: Realitatea PLUS

"Avem un pachet de 28 de masuri economice si sociale care are 4 obiective fundamentale: mentinerea puterii de cumparare a populatiei, repornirea economiei, protejarea locurilor de munca si stimuli economici. Repornire imediata a activitatii economice pentru sectoarele cele mai afectate de COVID, sectoare ce reprezinta 45 de miliarde de euro. Vorbim de 20% din PIB si un milion de locuri de munca din sanatate, turism, horeca, agricultura, industria auto", a declarat Marcel Ciolacu.

PSD mai propune acordarea a 2.250 de lei timp de 3 luni pentru angajatori și a sumei de 1.000 de lei pentru fiecare persoană care revină la muncă, tot pe o perioadă de 3 luni.

"PSD sprijina angajatorii celor care isi reiau activitatea si reincadreaza romanii care si-au pierdut locurile de munca in perioada starii de urgenta si pentru cei care au revenit in tara. Propunem doua masuri concrete: acordarea sumei de 2.250 lei timp de 3 luni pentru angajatori si 1.000 de lei pentru fiecare persoana care revine la munca, tot pe o perioada de 3 luni. PSD sustine locurile de munca prin suspendarea impozitiul pe venit, a contributiilor si taxelor locale pana la sfarsitul anului pentru companiile din sectorul turismului, transportului, cosmetica, profesii liberale daca mentin locurile de munca. Schema de ajutor ca romanii sa suporte facturile mai mari la energie si gaze", a explicat Ciolacu.

Potrivit documentului transmis de PSD, mai sunt şi alte măsuri propuse. Spre exemplu, pentru turism, agricultură sau sectorul de transport. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ