Coronavirus - România: 30175 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Se pregătește schimbarea Cărții de Identitate. Cum va arăta

Tuesday, 14 January 2020, 21:03 Sursă: Realitatea.NET

Potrivit Proiectului de Ordonanță, actele de identitate se vor elibera obligatoriu de la vârsta de 12 ani. Schimbarea se va face pana în august 2021.

„Cartea electronică de identitate, precum şi cărţile de identitate emise până la data de 01 august 2021, aflate în termen de valabilitate, constituie document de călătorie în statele membre ale Uniunii Europene.Cartea electronică de identitate permite titularului autentificarea în sisteme informatice ale Ministerului Afacerilor Interne și în sisteme informatice ale altor instituții publice sau private, precum şi utilizarea semnăturii electronice, în condițiile legii. Prin autentificare se înţelege procedura prin care i se permite unei persoane ce posedă legal un anumit set de date create în acest scop să se identifice într-un sistem informatic, în interes propriu sau în relația sa cu persoane juridice de drept public ori de drept privat”, se arată în articolul 13 din Ordonanța ce prevede schimbări în cazul actelor de identitate.

Vor avea buletin și copiii de 12 ani

Conform sursei citate, preluate de Mediafax, Cartea de identitate simplă şi cartea electronică de identitate se eliberează cu valabilitate de șase ani, pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani, cu valabilitate de 10 ani, după împlinirea vârstei de 18 ani; cu valabilitate nelimitată, după împlinirea vârstei de 70 de ani.

În prezent, Cartea de identitate se eliberează cetățeanului român, cu domiciliul în România, la împlinirea vârstei de 14 ani.

Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE