Documentarul pe care o să îți fie teamă să-l privești: creatorii susțin că te transformă în satanist

Thursday, 18 April 2019, 13:39, Sursă: REALITATEA.NET

Sunt mulți documentariști care încearcă să-și promoveze operele prin declarații alarmiste. Printre ei se numără un regizor care a realizat un documentar despre care susține că-i transformă pe privitori în sataniști.

Adaugă părerea ta

Regizorul care s-a înscris pe lista celor care susțin acest lucru e Penny Lane. Ea a lansat recent documentarul Hail Satan.

"Oamenii sunt foarte surprinși de acest film. Transformarea pe care o vor suferi îi va uimi complet. Oamenii se vor simți foarte inspirați și cuprinși de putere. Mi-i și imaginez mergând și spunându-le prietenilor că sunt sataniști. Pe unii îi va deranja că spun acest lucru, dar e cea mai posibilă și comună reacție", a spus regizoarea Penny Lane.

Cât adevăr e în documentarul care-i transformă pe oameni în sataniști

Documentarul Hail Satan a fost lansat recent și urmărește parcursul unei organizații care e denumită Templul Satanic - The Satanic Temple. Așadar, faptele prezentate sunt 100% reale, potrivit site-ului ew.com.

Fondat în 2013, Templul Satanic a organizat o serie de campanii cu rolul de a susține libertatea religioasă. Pentru a protesta împotriva acțiunilor Bisericii Baptiste Westboro, cunoscută pentru afișarea placilor homofobe la evenimente publice, cofondatorul templului a organizat într-o biserică improvizată mai multe ritualuri dubioase.

La intrarea în templu tronează statului lui Bafomet, cunoscut drept zeitatea ocultă a celor care sunt adepți ai satanismului. În timp ce urmărește ritualurile satanice ale adepților Templului, documentarul lui Penny Lane analizează, de asemenea, modurile în care creștinismul s-a strecurat în zone ale vieții publice seculare în mod tradițional.

Documentarul arată, de exemplu, că expresia "în Dumnezeu avem încredere - In God We Trust" a apărut pentru prima dată pe bancnotele emise la sfârșitul anilor 50. Regizoarea Penny Lane susține că cea mai dramatică scenă din documentar este cea din Arkansas. În cadre e prezentată statuia lui Bafomet, care e arătată, pentru prima dată, susținătorilor Templului Satanic.

Potrivit realizatorilor documentarului, numărul celor care au devenit membri ai Templului a crescut dramatic.  "Cred că numărul lor e de ordinul sutelor de mii și tot creștem. Am devenit o organizație atât de mare încât nu mai putem fi ignorați", spune unul dintre reprezentanții Templului.

Vezi AICI trailerul documentarului Hail Satan.