Coronavirus - România: 18070 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cazul care a UIMIT MEDICINA: Omul care s-a îmbătat fără să bea nimic. Cum a fost posibil

Wednesday, 18 September 2013, 10:20 Sursă: REALITATEA.NET

Un bărbat aflat în stare de ebrietate i-a uimit pe medici în momentul în care a declarat că nu a consumat alcool. Omul s-a prezentat la spital, unde testele au arătat că are o alcoolemie de trei ori mai mare decât limita admisă la volan în Teaxs.

Totuşi, bărbatul, în vârstă de 61 de ani, a precizat că nu băuse alcool întreaga zi.

Medicii de la spitalul Panola College din Carthage, Texas, au luat în calcul o eventuală minciună a pacientului, totuşi, au vrut să vadă dacă problema poate fi explicată şi altfel. L-au izolat într-un salon al spitalului, fără băutură, şi i-au dat să mănânce hrană bogată în carbohidraţi. La un moment dat concentraţia de alcool în sânge a bărbatului a crescut iarăşi.

Potrivit celor doi medici, Barabara Cordell şi Justin McCarthy, motivul este acela că sistemul digestiv al bărbatului s-a comportat exact ca o fabrică de bere.

Concret, medicii au speculat că omul are o infecţie cu Saccharomyces cerevisiae (drojdia de bere). Prin urmare, de fiecare dată când omul mânca, drojdia ajuta la fermentarea zahărului în etanol. Practic, bărbatul "producea" propria bere, în stomac.

Cei doi medici au publicat detaliile cazului în Jurnalul de Medicină Clinică. Deocamdată, alţi medici nu se grăbesc să confirme veridicitatea cercetării. Microbiologii confirmă că drojdia de bere poate creşte în tractul intestinal, dar este neclar ce efect are asupra organismului.

Deocamdată, cazul omului care ar fi produs bere în propriul stomac este singurul raportat.

Alte articole din: LIFESTYLE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LIFESTYLE