Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

6 persoane toxice pe care trebuie sa le elimini din viata ta

Saturday, 18 April 2015, 22:12 Sursă: REALITATEA.NET

Pentru a avea succes, trebuie sa fii alaturi de oameni care au reusit si, prin urmare, este nevoie de prieteni noi. Insa, ca in orice alta arie din viata, trebuie sa elimini cateva persoane din viata ta pentru a le face loc altora noi. Prin urmare scapa de persoanele toxice, care te tin pe loc sau, mai rau, te trag in jos pentru a-i inlocui cu oamenii pe care ii admiri si de la care poti invata cum sa traiesti o viata de vis, asa cum o fac ei.

Nu stii care sunt persoanele toxice pe care trebuie sa le elimini din viata ta? Iata-le:

1. Barbatul/femeia care te duce cu zaharelul

Iti spune ca ii place sa petreaca timpul cu tine, insa nu vorbeste niciodata despre o relatie serioasa, pe termen lung – nici macar nu accepta sa-ti lasi o periuta in apartamentul lui/ei. Este timpul sa-ti spui ca meriti „sa fii alesul/a” – daca nu pentru el/ea atunci poate pentru altcineva.

„Sa fii cu cineva care nu vrea o relatie serioasa sau care nu te ia in serios ca barbat/femeie poate avea ca rezultat o scadere a respectului de sine, precum si aparitia unor ganduri sau comportamente depresive. Un/o barbat/femeie este mai bine sa nu fie cu cineva care ii neaga acele sentimente, care este critic/a in legatura cu sanatatea ei mintala si a starii de bine in general”, spune Karen Hylen, terapeut de cuplu.

2. Prietenul/a de ocazie

Nu te suna luni intregi, nu te felicita pentru ocaziile speciale si, in general, nu te sprijina cand ai nevoie de ajutor. Cand faci planuri, mereu vrea sa reprogramezi intalnirile in ultimul minut sau ajunge intotdeauna cu intarziere. „Ar trebui sa renunti la o astfel de persoana care nu-ti respecta timpul sau viata ta in general. Ar trebui sa-ti petreci timpul cu cineva care te apreciaza ca prieten/a si care este interesat de viata ta” te sfatuieste Hylen.

Verdict: Este timpul sa fii alaturi de cineva care are o cu adevarat prietenie de oferit.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LIFESTYLE