Ministrul demis al Apărării, despre achizițiile de la IVECO: ”Începând cu cel de-al 301-lea camion, acestea se vor produce în România”

Saturday, 08 February 2020, 20:48 Sursă: Realitatea.NET

Ministrul a explicat, într-un interviu pentru Ora armatei, că achiziţia camioanelor IVECO a fost făcută în mai multe secvenţe.

”Am avut o secvenţă, un contract subsecvent, ca să vorbim mai concret, în care am achiziţionat 173 de astfel de mijloace, ulterior, atunci când au fost create condiţiile tehnice să poată să fie derulată procedura şi încheierea un contract-cadru pentru achiziţia atât a autocamioanelor, cât şi a platformelor derivate necesare înzestrării Armatei României, s-a întâmplat şi astăzi vorbim despre un contract de aproximativ 2.900 de camioane, într-un prim acord de 942 de camioane”, a declarat Ciucă.

El a precizat că, ”începând cu cel de-al 301-lea camion, acestea se vor produce în România”.

”Unde anume - este decizia furnizorului împreună cu structura responsabilă din Ministerul Economiei, şi anume Oficiul de Compensare a Achiziţiilor de Tehnică Specială, şi aceasta urmează să se concretizeze într-o decizie, sperăm noi, cât mai curând posibil. Nu este vorba de speranţa noastră, ci este vorba de obligativitatea din contract pentru că, încă o dată, cel de-al 301-lea mijloc auto trebuie să fie integrat în România”, a adăugat ministrul Apărării, subliniind că această cifră este ”cât se poate de corectă”, pentru că, în baza contractului de offset, 80 la sută din valoarea contractului fără TVA trebuie să se întoarcă în economia naţională.

Ulterior, Nicolae Ciucă a declarat că există o decizie la nivelul Guvernului ca, indiferent de procedura de achiziţie, aceasta să aducă beneficii industriei româneşti.


Vezi mai multe


Alte articole din: ECONOMIE
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-02-08 21:04:25
Popescu florin

Doar Ceausescu a avut pretenția ca tot ce se fabrică în țară să fie făcut 100% în Romănia ceea ce s-a dovedit a fi o utopie.

Alte articole din: ECONOMIE