Coronavirus - România: 1952 de cazuri confirmate

Tudorel Toader revine în forță! Fostul ministru al Justiției nu se lasă

Sunday, 28 April 2019, 21:05 Sursă: REALITATEA.NET

"Refuzul lui Tudorel Toader de a da ordonanţă de urgenţă pe Codurile penale l-a costat funcţia de ministru al Justiţie. Luna aceasta, liderii PSD au decis, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului, retragerea sprijinului politic pentru ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, reproşându-i acestuia faptul că Ministeul Justiţiei a întârziat avizele pentru anumite proiecte care trebuiau implementate, dar şi faptul că nu a înaintat ordonanţe de uregnţă pentru transpunerea în Codul Penal şi Codul de Procedură Penală a prevederilor declarate constituţionale de către judecătorii Curţii Constituţionale.

Înainte de retragerea sprijinului politic, PSD l-a şantajat prin moţiunile simple depuse de opoziţie la adresa lui Tudorel Toader. Moţiunile au fost amânate în mod repetate, pentru a pune preisuni pe fostul ministru al Justiţiei de a da OUG pe coduri", a scris Mediafax.

Citește și: EXCLUSIV realitatea.net Dezvăluiri de culise despre vizita Papei Francisc în România

"Relaţiile dintre Tudorel Toader şi partidul aflat la guvernare au fost stricate şi de un alt proiect, care le-a fost "fatal" şi premierului Grindeanu şi Tudose. Ministerul Justiţiei a dat două avize negative pe proiectul Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, proiectul "de suflet" al lui Liviu Dragnea. Cel de-al doilea aviz negativ a fost dat în luna martie a acestui an, iar documentul a fost publicat pe Facebook, după câteva zile, de Victor Ponta. Ministerul Justiției contesta urgenţa adoptării unei OUG în această materie, constata că este încălcat principiul securităţii raportului juridice şi reclama "lipsa de coerență", "lipsa de claritate", dar și lipsa unor clarificări necesare.

Astfel, refuzul lui Tudorel Toader de a da ordonanță de urgență pe Codurile penale a fost doar unul dintre gesturile care l-au costat funcția de ministru al Justiției", a notat și stiripesurse.ro.

Tudorel Toader a distribuit materialul, apoi i-a răspuns unei persoane, care scrisese la comentarii că "Acum stiti aproape tot. Restul il banuiti. Credeti ca se vor mai repara lucrurile?".

"Trebuie sa fim optimisti, fara a sta in pasivitate !" a fost replica lui Tudorel Toader.

Tudorel Toader și-a reluat funcţia de rector al Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, după doi ani și două luni de mandat la Ministerul Justiției. Ana Birchall este interimar la ministerul Justiției.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL