Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tranzacţia URIAŞĂ pe piaţa media care ar putea influenţa soarta Pro Tv-ului

Sunday, 23 October 2016, 09:10 Sursă: REALITATEA.NET

AT&T urmează, astfel, paşii făcut de alte mari companii de telecom şi tehnologie - de la Verizon şi Comcast la Amazon şi Google - care încearcă să-şi întărească proprietăţile media. Time Warner deţine, între altele, posturi precum HBO, CNN, TNT, dar şi studiourile Warner Bros, scrie Hotnews.ro.

Va mai dura, însă, până când acordul va deveni realitate - dacă va reveni. Surse citate de Wall Street Journal estimează că procesul de aprobare a tranzacţiei va dura probabil până în ultima parte a anului viitor, deoarece achiziţia trebuie să primească aprobarea autorităţilor din domeniul concurenţei. Iar acestea, arată publicaţia citată, sunt foarte precaute:

Tranzacţia prin care gigantul telecom AT&T preia gigantul media Time Warner este cea mai mare de acest fel de la achiziţia NBCUniversal de către Comcast şi duce la formarea unui colos similar. Dar tranzacţia Comcast-NBCU a ridicat numeroase probleme, iar autorităţile concurenţei nu ar mai fi dispuse să treacă cu vederea nereguli în cazul unei alte fuziuni de asemenea proporţii.

Un semnal l-a tras şi candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, care a afirmat deja că dacă va fi ales preşedinte ar respinge fuziunea, deoarece nu e de acord cu o consolidare şi mai puternică pe piaţă media.

OFERTE FOARTE BUNE LA eMAG! LE POTI CONSULTA AICI!!!


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL