Băsescu, ironic la ideea Vioricăi Dăncilă de a-l suspenda pe președinte: În ce restaurant era?

Monday, 21 October 2019, 00:24 Sursă: REALITATEA.NET

Fostul președinte Traian Băsescu a comentat, duminică seara, la Digi24, ideea enunțată de Viorica Dăncilă, de a-l suspenda pe actualul președinte, Klaus Iohannis, din funcție.

Adaugă părerea ta

„În ce restaurant era?” a întrebat Traian Băsescu, după ce i s-a spus despre declarația premierului demis - Viorica Dăncilă.

„Era la Antena 3”, a replicat realizatorul Digi24.

„E, tot o bodegă”, a replicat fostul președinte izbucnind în râs. „A fost ziua dânsei? De unde venea?”, a continuat să râdă fostul președinte, argumentând: „Cum să te apuci să suspenzi președintele, când tu însuți ca guvern ești căzut?”

Revenind la un ton serios, Traian Băsescu s-a arătat sceptic că un asemenea demers i-ar aduce un câștig de imagine Vioricăi Dăncilă în ochii electoratului.

Premierul demis prin moțiune de cenzură a precizat că Iohannis nu respectă Constituția, nici deciziile CCR, astfel că partidul pe care îl conduce ia în calcul suspendarea președintelui.

Viorica Dăncilă a declarat, duminică seara, în direct la un post național de televiziune, că Iohannis nu este președinte al tuturor românilor, ”nu respectă Constituția României” și nu este exclus să se pună în discuție suspendarea acestuia din funcție.

„O să discut cu colegii mei. Luăm în calcul suspendarea președintelui, pentru că eu cer fiecărui cetățean să respecte Constituția și nu poate cel care trebuie să fie un exemplu pentru ceilalți să încalce legea fundamentală.

Suntem deja într-o criză. Deja în România avem o criză din punct de vedere instituțional, avem o criză din punct de vedere al legilor și actelor normative pe care trebuie să le adoptăm, avem o criză din punct de vedere al stabilității și a încrederii pe care alte state trebuie să o aibă în România și avem un președinte care lasă aceste lucruri și pleacă în vizită.

Nu e rău că se duce în Japonia, o țară de apreciat, dar în această situație președintele trebuia să îi cheme pe toți la masă dialogului și să găsească o soluție pentru că este autorul acestei crize”, a spus Viorica Dăncilă.