Tavan prăbușit peste bătrâni, într-un azil din orașul Roman

Thursday, 03 November 2016, 07:36 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Bucata de tavan fals care s-a desprins a căzut peste o femeie, care a suferit un traumatism cranio-cerebral și a fost transportată la spital.

În încăpere se mai aflau încă șapte persoane, dintre care la spital au mai fost transportate încă trei persoane, precum și doi oameni din camera alăturată pentru că au suferit un atac de panică.

Cel mai probabil tavanul s-a prăbușit deoarece grinzile vechi au cedat, având în vedere că imobilul a fost construit în 1985, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Neamț citat de digi24.ro.

Clădirea este monument istoric, „Casa sameșului Iancu Teodoru",construită în anul 1850, iar acum centrul aparține DGASPC Neamț și sunt internați, în total, 50 de pacienți, toți persoane vârstnice cu handicap.

„Astăzi la ora 3 și 16 minute, am fost solicitați prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 pentru evacuarea unei persoane surprinse sub dărâmături la Centru de Îngrijire și Asistență pentru Persoane cu Handicap din municipiul Roman.

Ne-am deplasat la locul intervenției cu o autospecială descarcerări grele, o autospecială stingere cu apă și spumă și ambulanța smurd iar în momentul sosirii la locul solicitării s-a constatat că în interiorul imobilului, într-o cameră, s-a prăbușit parțial tavanul.

În acea cameră o persoană era surprinsă sub dărâmături. S-a acționat pentru evacuarea acesteia și ulterior a fost preluată de o ambulanță din cadrul SAJ. În urma evenimentului au rezultat un număr de 6 persoane care au suferit diferite contuzii sau politraumatisme și atacuri de panică. Toate cele 6 persoane au fost preluate de ambulanțele SMURD și transportate la Spitalul din Roman.

Ca măsură suplimentară s-a luat decizia evacuării persoanelor cazate într-un dormitor alăturat, fiind mutate într-o altă cameră." – a declarat Luca Constantin, din cadrul detașamentului de pompieri Roman, potrivit stiri-neamt.ro.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL