Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tăriceanu, încrezător în şansele Guvernului Orban de a trece în Parlament

Sunday, 20 October 2019, 22:00 Sursă: REALITATEA.NET

"Eu cred că are mai multe şanse să treacă decât nu pentru că bănuiesc că şi la ceilalţi lideri politici şi la celelalte partide e un semn de întrebare pe care trebuie să şi-l pună în raport cu electoratul. Ce facem, prelungim această criză politică, pentru că ea va avea consecinţe foarte grave în ceea ce priveşte situaţia economică deja afectată.

Votăm acest Guvern condiţionat, adică nu dăm un cec în alb pentru orice măsură pe care vrea s-o adopte. Sunt câteva lucruri pe care e bine să le ştim de la început, ca să nu ajungem ulterior în dispută. Acest lucru evident că nu elimină posibilitatea unor diferenţe de vederi ulterior, dar măcar pe nişte lucruri importante, pe care noi le-am şi sintetizat, trebuie să ajungem la înţelegere. O să avem o întrevedere la începutul săptămânii viitoare. (...) Trebuie să existe un document pe baza căruia ne angajăm. Nu vrem să mergem orbeşte, adică să spunem că avem încredere absolută, faceţi ce vreţi, că mergem pe mâna voastră. Lucrul ăsta nu se întâmplă nicăieri. Aşa cred că trebuie să procedăm şi e foarte corect şi responsabil.

Un partid liberal sau un liberal ca persoană, dacă nu apără un principiu fundamental, şi anume cel al protecţiei drepturilor şi libertăţilor individuale, atunci se descalifică şi cred că aici am spus tot. Nici nu-l plac mai mult, nici nu-l respect mai mult (pe Ludovic Orban - n.r.) decât acum şase luni sau decât acum un an. Stăm la aceeaşi masă dintr-un motiv foarte pragmatic, pentru că eu cred că actuala criză politică trebuie rezolvată. Trebuie să se formeze un guvern şi pentru acest lucru am arătat disponibilitate de a acorda un sprijin condiţionat. Acesta este motivul pentru care a trebuit să stăm la masă, nu din alte motive. Până la urmă, jocurile politice, aşa cum s-au făcut, cărţile aşa cum s-au redistribuit, asta au adus. Suntem într-o situaţie care trebuie tratată, după părerea mea, cu un minim realism politic. Dacă încercăm să facem din politică un loc al idealismului, probabil că nu o să ajungem prea departe", a spus Tăriceanu, într-o emisiune TV.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL