Studiu: Românii care călătoresc cu avionul, tot mai atraşi de Turcia și Canada

Thursday, 06 December 2018, 16:40 Sursă: REALITATEA.NET

Roma, Londra și Barcelona au fost, în 2018, cele mai populare destinații europene pentru românii care călătoresc cu avionul. Românii au fost, de asemenea, atrași de orașe precum Istanbul și Valetta.

Adaugă părerea ta

Conform unei analize momondo.ro, deși au crescut căutările de zbor către destinații exotice precum Panama (116%) și țara insulară Mauritius (87%), unul dintre cele mai interesante trenduri întâlnite în rândul călătorilor români în 2018 este reorientarea către orașele din Turcia (84%).

De asemenea, odată cu ridicarea vizelor și introducerea rutelor directe către Montreal și Toronto, românii au căutat cu 76% mai multe zboruri către Canada în acest an. 

Milano, Berlin și Budapesta au fost cele mai ieftine destinații în 2018
Anul 2018 a fost unul ideal pentru călătorii care au dorit să viziteze cele mai populare capitale europene, având în vedere faptul că pentru cinci dintre acestea zborurile dus-întors au avut prețuri mai mici de 73 de euro.

Privind dincolo de granițele europene, Tel Aviv a fost cea mai accesibilă destinație din punct de vedere financiar pentru români, cu un preț mediu al biletului de avion dus-întors de 127 de euro în 2018.

Analiza de față se bazează pe căutările și accesările pentru zboruri dus-întors la clasa economică de pe momondo.ro.

Detaliile studiului privind preferinţele de zbor ale românilor le puteţi citi pe Realitatea Financiară.