Coronavirus - România: 29620 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Statul vinde bunurile confiscate de la suspecți înaintea condamnării

Tuesday, 10 March 2015, 16:36 Sursă: REALITATEA.NET

Bunurile confiscate in faza de urmarire penala pot fi valorificate anticipat, iar daca, in urma deciziei instantei, se dovedeste ca persoanele judecate sunt nevinovate, acestea primesc banii proveniti din valorificarea bunurilor, a declarat ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc.

Prezent la bilantul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, ministrul Robert Cazanciuc le-a transmis procurorilor ca zona de interes pentru perioada urmatoare trebuie sa fie recuperarea prejudiciilor produse prin comiterea de infractiuni.

Acesta a aratat ca, inca din 2012, exista cadrul normativ pentru valorificarea anticipata a bunurilor confiscate si ca neutilizarea acestei proceduri va duce la pierderea unor sume importante de bani, mai ales ca unele bunuri, intre care si autoturismele, se ieftinesc odata cu trecerea timpului.

"Legea va permite sa vindeti chiar la momentul sechestrarii, banii fiind depusi intr-un cont. Daca persoana este nevinovata, primeste banii inapoi, dar statul nu mai cheltuieste sume importante cu depozitarea si detinerea acestor bunuri", a spus Cazanciuc, potrivit Ziare.com.

Noua agentie pentru recuperarea prejudiciilor va pune bazele unui registru unitar al tuturor bunurilor provenite din infractiuni, registru in care vor fi colectate date de la Politie, parchete, instante si ANAF.

Guvernul va crea o structura speciala pentru valorificarea la nivel national a bunurilor confiscate in cadrul procedurilor judiciare penale, in incercarea de a creste gradul de valorificare a creantelor provenite din infractiuni la cel putin 25 la suta, nivelul actual de valorificare fiind extrem de scazut.

Noua structura va fi denumita "Oficiul National de Management al Bunurilor Sechestrate/Confiscate" si va primi avizul Guvernului pana la sfarsitul lunii martie. Mai multe...


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL