Coronavirus - România: 3183 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ședință de Guvern în stare de urgență - Ce măsuri se vor lua chiar astăzi

Wednesday, 18 March 2020, 06:28 Sursă: Realitatea.NET

Guvernul se reuneşte, miercuri, pentru prima dată de la instituirea, prin decret prezidenţial, a stării de urgenţă pe teritoriul României.

De altfel, este şi prima şedinţă a Cabinetului Orban după învestitura de la sfârşitul săptămânii trecute.

Conform Biroului de presă al Executivului, şedinţa de guvern va avea loc în regim de videoconferinţă şi va începe la ora 17,00.

Prim-ministrul Ludovic Orban se află în continuare în autoizolare, în urma confirmării coronavirusului la senatorul liberal Vergil Chiţac, care a participat la şedinţa BPN al PNL de săptămâna trecută. Orban anunţa, în conferinţa de presă susţinută duminică, faptul că rezultatul testului pentru coronavirus pe care l-a făcut a ieşit negativ.

Este de aşteptat ca în şedinţa de guvern de miercuri să fie adoptate o serie de acte normative vizând o mai bună acţiune pentru limitarea răspândirii infecţiei cu coronavirus şi măsuri de sprijin real al domeniilor economice afectate, după cum preciza premierul.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat marţi seara că este pregătit un pachet de măsuri pentru susţinerea economiei României în această perioadă, iar impactul lui va fi de aproape 2% din PIB.

"Avem mai multe instrumente pe care le vom aproba mâine în şedinţa de guvern", a spus Cîţu. 

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-03-18 11:18:57
Tara a fost jefuita iar populatia redusa la analfabetism functional!!!

O simpla masca, un amarit de dezinfectant, un combinezon, ... NIMIC nu se produce in RO, totul a fost jefuit, sobolanii rosii IMPORTAU totul !!! Industria strategica a disparut !!! Structurile statului sint infectate de corupti si incompetenti !!! Tovarashii doftori si-au incasat salariile dar niciodata nu sau plins ca nu au medicamente, echipamente sau cladiri decente !!!??? Acum se pling ca sint “fortati” sa isi faca meseria !!!

Alte articole din: ACTUAL