Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Scriitorul australian Richard Flanagan, câştigătorul Man Booker Prize 2014

Wednesday, 15 October 2014, 09:32 Sursă: REALITATEA.NET

Volumul "The Narrow Road to the Deep North", de Richard Flanagan, spune povestea militarilor australieni care, prizonieri de război ai trupelor japoneze, au fost obligaţi să construiască o renumită cale ferată, cunoscută sub denumirea "Burma railway". Scriitorul, originar din Tasmania, a scris această carte pentru a-i aduce un omagiu tatălui său, care a supravieţuit acelei tragedii. Mii de alţi oameni au murit însă în timpul acelui proiect, potrivit mediafax.ro.

Cartea a fost premiată pentru "frumuseţea scrisului, umanitatea profund inteligentă, pasajele dureroase de o mare intensitate şi marele adevăr al celor care continuă să trăiască după un astfel de eveniment - când cei pe care îi iubesc şi camarazii au murit, când eşti tratat ca un erou, dar nu te simţi ca atare", a spus filosoful A.C. Grayling, preşedintele juriului, la gala care a avut loc marţi, la Londra.

Născut în 1961, Richard Miller Flanagan este considerat unul dintre cei mai buni scriitori australieni ai generaţiei sale, potrivit publicaţiei The Economist, fiind laureat al numeroase premii. Printre romanele pe care le-a scris se numără "Cartea cu peşti a lui Gould" şi "Teroristul necunoscut".


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL