Coronavirus - România: 430605 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rusia a utilizat nave ale Flotei Mării Negre pentru a lansa atacuri în Siria

Friday, 19 August 2016, 21:38 Sursă: REALITATEA.NET

"Vineri la prânz, navele Zelioni Dol şi Serpuhov, aparţinând Flotei militare ruse din Marea Neagră, au lansat trei serii de rachete de croazieră Kalibr din Marea Mediterană, vizând poziţii ale organizaţiei teroriste Frontul Al-Nusra din Siria", transmite Ministerul Apărării de la Moscova.

"Drept rezultat, au fost distruse un centru de comandă, o bază teroristă şi un depozit de armament din zona nelocuită Dar-Taaza, în provincia Alep", precizează instituţia.

Rusia atacă din septembrie 2015 poziţii teroriste din Siria, pentru a susţine Administraţia Bashar al-Assad. În octombrie 2015, Rusia a atacat poziţii teroriste din Siria de pe nave militare care se aflau în Marea Caspică, potrivit Mediafax.

Rusia este acuzată de Statele Unite şi de NATO că atacă forţele insurgente din Siria, susţinute de Occident, dar Moscova a respins acuzaţiile, precizând că sunt vizate exclusiv poziţiile reţelei teroriste Stat Islamic şi ale Frontului Al-Nusra, filiala siriană a Al-Qaida.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 270.000 de morţi.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL