Coronavirus - România: 186254 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

România, Bulgaria, Austria și Ungaria și-au asumat prin memorandum că vor finaliza proiectul BRUA

Thursday, 28 September 2017, 15:00 Sursă: REALITATEA.NET

"Suntem într-o fază foarte avansată cu proiectul BRUA. Am emis autorizația de construire, avem proceduri în derulare pentru atribuirea lucrărilor de construire, pentru partea de proiectare și partea de echipamente pentru stații au fost semnate deja contractele și urmează ca în decembrie să fie semnate contractele pentru partea de execuție și este în procedură de a fi finalizată achiziția de conductă", a spus Petcu.

Potrivit acestuia, este foarte important ca în decembrie să fie semnate ordinele de începere a lucrărilor, astfel încât, până la primăvară, să fie pregătite lucrările propriu-zise, iar construcția efectivă să înceapă atunci când temperaturile vor permite acest lucru.

"Îmi doresc ca BRUA să demareze în același timp în toate cele patru state, nu doar în România, ci și în Bulgaria, Ungaria și Austria, și mi-aș dori ca el să se finalizeze, și faza I, și faza a II-a în același timp, altfel obiectivul pentru care a fost aprobat și finanțat acest gazoduct nu ar fi realizat. Ne-am asumat toți miniștrii și Comisia Europeană acest lucru", a continuat Petcu.

Ministrul a subliniat că toate cele patru state vor finaliza inclusiv faza a II-a a proiectului.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL