Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Reacția Poliției după înmormântarea interlopului Emi Pian: ”Este foarte simplu să stai pe margine şi să comentezi”

Tuesday, 11 August 2020, 00:02 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

Poliţia Română a acţionat, în ultima săptămână, pe baza mai multor analize ale structurilor specializate, astfel încât siguranţa comunităţii să fie prioritară, iar unele "anecdote" ale unui lider sindical se bazează pe lipsa de experienţă în munca operativă, se arată într-o precizare a IGPR, după o postare pe Facebook a sindicatului Europol care face referire, ironic, la acţiunile desfăşurate de poliţişti cu ocazia priveghiului şi înmormântării lui Florin Mototolea, cunoscut ca Emi Pian.

"Poliţiştii implicaţi în această operaţiune au dat dovadă de profesionalism şi responsabilitate, fiecare dintre ei înţelegând că acest eveniment trebuie să fie gestionat în aşa fel încât să nu existe incidente ce pot pune în pericol siguranţa publică", informează Biroul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Reprezentanţii IGPR precizează că postarea reprezentantului sindical nu urmăreşte beneficiul poliţiştilor, ci doar imaginea în spaţiul public.

"Această constatare se bazează pe faptul că acesta nu a încercat să afle informaţiile exacte transmise de instituţie, ci a preferat să dea o interpretare eronată. Este foarte simplu să stai pe margine şi să comentezi, iar pentru credibilitate să născoceşti scrisori, în numele unor oameni care şi-au făcut datoria", arată sursa citată.

De asemenea, Poliţia mulţumeşte celorlalte sindicate care înţeleg că dialogul instituţional este în beneficiul poliţiştilor.

"Poliţia Română este în slujba comunităţii şi nu ne interesează să acţionăm pentru imagine, ci considerăm că rezultatele trebuie văzute în gradul ridicat de siguranţă al cetăţeanului", informează IGPR.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL