Coronavirus - România: 4761 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Radu Moraru, mesaj pentru SRI și SIE: Cine e românul cu 800 mil. dolari ascunși în Elveția?

Monday, 09 February 2015, 16:30 Sursă: REALITATEA.NET

SwissLeaks. În urma unor investigatii jurnalistice din mai multe tari europene (cu sprijinul, probabil, al unor servicii secrete europene, aflam ca exista un cetatean roman care are in contul deschis la banca HSBC, in strainatate, nu mai putin decit 800 (OPT SUTE) de milioane de dolari!!! CASH!, se declară uimit Radu Moraru pe blogul propriu.

SwissLeaks. "În afara de Frank Timis sau raposatul Dinu Patriciu, nu vad pe niciun alt roman care sa poata justifica aceasta suma! Nici macar pe Ion Tiriac. Cred ca Serviciile trebuie sa ne lamureasca de urgenta si nu poate fi deloc greu din moment ce niste ziaristi au reusit sa descopere aceste conturi. In plus, acesti bani ori au fost virati, cu tiriita, prin conturi bancare, ori au fost dusi cu valizele!", scrie Moraru pe blogul NasulTV.

SwissLeaks. Potrivit acestuia, în prima varianta e simplu de aflat, via BNR! "Dar daca banii au fost scosi cu valizele si Serviciile nu au stiut, atunci e cumplit de grav! Nu poti sa misti 10.000 de euro de sub nasul autoritatilor, fara ca sa stie toata lumea, daramite ditamai purcoiul de 800 de milioane de dolari! Cred ca aici avem doar 3 variante:
1. Serviciile nu au stiut!
2. Serviciile au stiut si se fac vinovate de concubinaj!
3. Banii sint ai Serviciilor! OAU! E grav in toate cele 3 variante!", conchide Radu Moraru.

Scandalul care loveşte în bogaţii lumii. Ce sumă fabuloasă ascunde un român în Elveţia

SwissLeaks. Banca elveţiană HSBC a găzduit conturi secrete care depăşesc 100 de miliarde de dolari, ajutându-și clienții să ascundă de autorităţile fiscale din ţara de origine conturi "negre" nedeclarate; a asigurat conturi criminalilor internaționali, oamenilor de afaceri corupți și altor persoane cu grad de risc ridicat.

SwissLeaks. 219 persoane şi firme din România sau cu legături cu ţara noastră au depus peste 1,3 miliarde de dolari la banca elveţiană, începând cu 1974 până în 2007, printre aceştia numărându-se şi foşti sau actuali politicieni. Cel mai mare cont românesc de la banca elveţiană conţine peste 800 de milioane de dolari.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL