Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PROTESTE LA GUVERN, după ce senatorii jurişti au decis graţierea CORUPŢILOR. Românii, iar ÎN STRADĂ

Wednesday, 03 May 2017, 19:41 Sursă: REALITATEA.NET

UPDATE 23:00 - Protestatarii din Piața Victoriei au început să plece, dar au afirmat că vor continua să vină în fața Guvernului și în zilele următoare, ca să se asigure că proiectul legislativ nu va fi adoptat de Parlament în această formă.

UPDATE 22:00 - Protestatarii din București au intonat Imnul României, după care au scandat ”România cere: fără grațiere!”. Manifistații siminare au loc și la Sibiu, Constanța, Brașov și Cluj.

UPDATE 21:00 - Aproximativ 1.000 de oameni s-au adunat în fața Guvernului și au blocat circulația. Scandează ”PSD, ciuma roșie!”.

Au trecut trei luni de când aproximativ 600.000 de oameni au ieșit în stradă atât în București, cât și în alte orașe din țară, pentru a protesta față de decizia Guvernului de a adopta noaptea, pe furiș, un proiect de Ordonanță de Urgență privind modificarea legislației penale care i-ar fi scăpat de închisoare pe cei acuzați de anumite fapte de corupție.

Acum, senatorii juriști au aprobat propunerile prin care condamnaţii pentru dare sau luare de mită şi pentru trafic de influenţă vor fi graţiaţi. Aleşii din Comisia juridică a Senatului au reluat, miercuri, dezbaterile pe marginea proiectului de lege al graţierii, după ce săptămâna trecută au adoptat o serie de amendamente, printre care şi graţierea tuturor pedepselor de până în trei ani. 

Președintele Klaus Iohannis s-a declarat ”surprins neplăcut” de decizia senatorilor.

Manifestanţii din Piaţa Victoriei scandează "Hoţii!". Protestul a fost anunţat pe paginile de socializare.

"Comisia juridică a Senatului a adoptat, miercuri, cu 5 voturi ”pentru” (PSD şi ALDE) şi 3 ”împotrivă” (PNL, USR şi UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea, prin care cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului. DATI SHARE MASIV! Trebuie sa ne aparam tara de hoti", se arată în mesajul postat pe paginile de socializare.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL