Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PRIMA CASĂ. Care sunt judeţele cu cele mai multe cereri de finanţare

Tuesday, 22 July 2014, 12:24 Sursă: REALITATEA.NET

PRIMA CASĂ. Potrivit unui comunicat al FNGCIMM, în top, în funcţie de numărul de solicitări primite, se mai găsesc judeţele: Cluj, cu 8,1% din totalul garanţiilor, Ilfov, cu 7,1%, Timiş - 5,8%, şi Constanţa, Braşov, Sibiu şi Iaşi - cu procentaje cuprinse între 3% şi 5% fiecare.

PRIMA CASĂ. La polul opus, cu cele mai puţine cereri de finanţare în primul semestru al acestui an, se află judeţele Gorj, Harghita, Teleorman şi Sălaj, cu câte 0,4% din total, Călăraşi, Ialomiţa şi Giurgiu, cu câte 0,3% din garanţiile acordate.

'Din analizele statistice efectuate, reiese că Programul 'PRIMA CASĂ a fost accesat cu preponderenţă de tineri cu vârsta cuprinsă între 26 şi 35 de ani, care au preferat achiziţionarea apartamentelor cu două camere', se precizează în comunicat.

PRIMA CASĂ. Prin contractele încheiate de la începutul programului şi până la data de 20 iulie 2014, FNGCIMM a acordat peste 119.200 de garanţii, în valoare de circa 2,3 miliarde de euro, pentru credite accesate în valoare de  peste 4,56 miliarde de euro. Valoarea medie a finanţării accesate în cadrul programului este de 38.300 de euro, precizează Fondul.

PRIMA CASĂ. Potrivit comunicatului, rata de nerambursare a creditelor este de doar 0,2%, plafonul disponibil în prezent în cadrul programului PRIMA CASĂ fiind de circa 1,09 miliarde de lei (inclusiv plafonul de 490 milioane de lei destinat achiziţiei de locuinţe prin ANL).

'Creditele pe programul PRIMA CASĂ cu garanţii acordate de FNGCIMM, pot fi accesate de la următorii finanţatori: BCR, BRD - Groupe Societe Generale, Raiffeisen Bank, Banca Românească, Alpha Bank, Banca Millennium, Banca Transilvania, CEC Bank, Bancpost, Piraeus Bank, Banca Comercială Intesa Sanpaolo România, UniCredit Tiriac Bank, Credit Agricole Bank, Bank Leumi România, ING Bank, Marfin Bank', precizează instituţia de garantare.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL