"Pionul" lui Dragnea în Piața Victoriei, la mitingul din 10 august 2018, neagă tot!

Friday, 15 November 2019, 21:48 Sursă: Realitatea.NET

Mihai Valeriu, despre care s-a spus că a fost unul dintre pionii importanţi la mitingul din 10 august, neagă orice implicare şi susţine că a fost prezent în piaţă, fără însă a coordona intervenţia şi fără a comunica în vreun fel cu Liviu Dragnea.

Adaugă părerea ta

Subsecretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Mihai Valeriu, despre care s-a spus că a fost unul dintre pionii importanţi la mitingul din 10 august, susţine că nu are nicio implicare, că nu a coordonat intervenţia forţelor de ordine şi nici nu a ţinut în vreun fel legătura cu Liviu Dragnea.

Mihai Valeriu susţine, vineri, într-un comunicat de presă, că informaţia porivit căreia el a fost coordonatorul intervenţiei din 10 agust este ”falsă”.

”Exista documente  oficiale, instituţionale, în care sunt trecuţi toti cei care au fost învestiţi cu atribuţii de conducere, comandp sau coordonare operativă în ziua respectivă. Eu nu mă regăsesc printre aceste persoane. Documentele oficiale sunt la Parchet şi fac parte din dosarul pe care dumnealor îl instrumentează”, a transmis Mihai Valeriu.

Acesta susţine că a fost în Piaţa Victoriei, printre protestatari, chiar şi printre poliţişti şi jandarmi, dar nu a dat niciun ordin.

”În cea mai mare parte a timpului ,am fost printre protestatari, însă am stat şi printre colegii mei din Jandarmerie şi Poliţie. Nu am dat niciun ordin şi nicio dispoziţie pentru nicio structură, am fost un simplu observator”, a mai transmis Mihai Valeriu.

El spune  că nu a comunicat în niciun fel cu Liviu Dragnea în ziua protestului.

”În timpul manifestaţiilor, nu am avut nicio convorbire cu nimeni pe tema protestului, în afară de centrul nostru operaţional de la nivelul MAI. Nu am vorbit nici măcar pe canalul operativ de pe staţia radio. Nu am vorbit nici cu domnul Liviu Dragnea, nici cu vreo altă persoană din zona politică sau guvernamentală, din afara Ministerului de Interne”, a mai afirmat Mihai Valeriu, care a refuzat să precizeze cine a dat ordinul pentru intervenţia din Piaţa Victoriei.

În legătură cu informaţia potrivit căreia ar fi ajuns în MAI ”pe pile şi relaţii”, Mihai Valeriu a spus: Cred că, atunci când vorbim despre oameni şi cariere, trebuie să ne documentăm mai mult şi mai profund când vine vorba de a lua decizii, indiferent care sunt acuzaţiile. Eu ştiu că, într-un stat de drept, ai prezumţia de nevinovăţie şi dreptul la apărare ca fiind drepturi inalienabile prin Constituţie. Cred că dialogul şi documentarea temeinică sunt necesare înainte de a da sentinţe de execuţie, că, după ce l-ai executat, degeaba şi se spune că acuzaţiile nu erau adevărate. Mortul de la groapa nu îl mai intorci. A se vedea aici şi punctu de vedere al DIICOT, în care se spune că la dosar nu există informaţii care să confirme cele speculate”.

Potrivit Hotnews, Carmen Dan, care se afla în concediu în 10 august 2018, a venit la biroul de la Ministerul de Interne şi a preluat comanda operaţiunilor. Informaţiile despre ceea ce se întâmpla în timpul manifestaţiei în Piaţa Victoriei şi despre intervenţia jandarmilor ajungeau la fostul lider al PSD Liviu Dragnea.

Carmen Dan ar fi preluat comanda de la Nucu Marin, secretar de stat în MAI la acea dată. Din acel moment, ordinele au fost date prin intermediul lui Mihai Valeriu, subsecretar de stat.

Surse citate de Hotnews, spun că unul dintre pionii importanţi din Piaţa Victoriei a fost în acea seară subsecretarul de stat pentru ordine şi siguranţă publică din Ministerul de Interne Mihai Valeriu, care făcea naveta pe motocicletă între Piaţa Victoriei şi MAI.

De la acesta, informaţiile ajungeau inclusiv la Liviu Dragnea, prin Adrian Mlădinoiu, fost secretar de stat în SGG şi fost şofer şi bodyguard al lui Dragnea.

Comentarii Existente
2019-11-16 06:10:57
A fost legală intervenția ,dle cu scuze usoare si frica de soareci ?

Nu stiu ce tactică au psd-istii,de invocă in apărare,bunele relații intre state ,in exterior, si neparticpare la acțiuni in interior,acuză „făcături politice”, pe când adversarii trag ,ca la Plevan ,tot in carne vie.Demonstrațiile sunt acțiuni democratice supuse legii ,ca si judecata unui pedofil ,sau elaborarea unei OUG.Pentru 10 august intrebarea este,s-a respectat legea ?Dacă răsunsul e negativ,dati cu vinovații de pâmâțt ,dacă nu trimiteti hastagii in justitie ,pentru că ea e independentă, ca vâscul de pădure..O demonstratie neautorizată/neasumată/care nu se supune deciziilor autorității,trebuie tolerată si condamnati cei care apără legea ?Mi-e jenă să constat ca procuratura de un an de zile nu spune ce a fost ,lăsând lucrurile in bălăceal pnl-istă.Cât timp puterea e fragmentaă ,puterea ne decimează si tara va cădea in subordine occidentului democrta si prosper.

2019-11-16 06:40:56
Aberatii comunistoide ale ciumei rosii capitaliste ...

Demonstratiile sint actiuni democratice supuse autorizarii !??? In ce ''democratie'' tiranii aproba o demonstratie impotriva lor !? A demonstra PASNIC e dreptul oricarui cetatean/i care are/au o problema !? De cind demonstratiile trebuie sa fie ''supuse'' autoritatii ... asa suna aberatiile comunistoide ale ciumei care se crede capitalista !!! Pe scurt, ciordeii retardati vor pentru popor o ''democratie'' ca in nord corea, iar pentru ciurda lor de ciordei o ''democratie'' ca in hamerica !!!

2019-11-16 10:12:49
Si eu ii plâng pe emigranți ,de inbire dă dovadă si Rares Bogdan

Bătrâne „Aberații comuniste”,suntți împotriva legii,deci de- al lul Bakunin ,că nici Gestapoul nu recunostea. legea Nu-ți place guvernul si esti emigrant ,iei sapa, satârul si toporul si pui de o revoluție sau răscoală ca in 1907.Vrei numai sa atragi atentia ca nu iti place Dragnea,procedezi legal ,spui ce ai de spus,scrii ce ti se dictează si gata , s-a inteles,nu stai toată noaptea in demonstrație si daca ti se spune să pleci ,potrivit legii,apelezi la Rares Bogdan.Ce tară ,ce oameni avem ,ce silă imi e să trăiesc in această mizerie ,creată de dumneata si de mine .

Alte articole din: POLITICĂ