Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Orban: Nu alegerile au dus la creșterea infectărilor, ci petrecerile de după

Thursday, 15 October 2020, 22:32 Sursă: realitatea.net

"Eu am fost implicat în campania electorală, am interacţionat cu mii de oameni, poate cu zeci de mii de oameni şi nu m-am îmbolnăvit. Şi aşa au făcut marea majoritate a colegilor mei. De ce? Pentru că am respectat regulile, pentru că am purtat mască, evenimentele pe care le-am organizat le-am organizat în condiţiile stabilite prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi ministrului de Interne. De asemenea, organizarea zilei votului, s-a demonstrat, în afara câtorva cozi care au fost prezentate toată ziua, (a fost) riguroasă, că oamenii au respectat regulile pe care le-am stabilit", a declarat Orban joi seară, la un post TV.

El a adăugat că petrecerile n-au putut fi prevăzute.

"Ce, într-adevăr, n-am putut să prevedem, ăsta e adevărul, petrecerile de după. Şi am atras atenţia imediat asupra acestui subiect. (...) În 3.300 de localităţi primarii care au câştigat au petrecut. Unii au respectat regulile, alţii n-au respectat. Se şi vede că mulţi s-au îmbolnăvit. Au început să se îmbolnăvească primari, preşedinţii de consilii judeţene, pentru că au fost nişte petreceri la care nu s-au respectat regulile."

Câteva petreceri ale victoriei care au fost intens mediatizate, pentru că nu s-au respectat regulile de distanțare și de protecție, au fost organizate chiar de edili liberali.

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL