Coronavirus - România: 5202 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dezmințire: Informația că o mașină cu dezinfectant a fost prădată de hoți NU ESTE ADEVĂRATĂ

Wednesday, 18 March 2020, 19:41 Sursă: Realitatea.NET

Autoritățile au anunțat, miercuri seara, că din verificările făcute până acum de Poliție, nu se adeverește informația că o mașină care ducea dezinfectanți la spitalul din Lugoj a fost prădată de hoți”, așa cum s-a relatat în presă.

„Din verificările efectuate, până la această oră, de către structurile Poliției Române această informație NU ESTE ADEVĂRATĂ”, anunță autoritățile.

Polițiștii au avut discuții atât cu reprezentanții Spitalului Municipiului Lugoj, cât și cu administratorul firmei care ar fi trebuit să furnizeze respectivul dezinfectant, iar ambele părți au negat informațiile apărute în spațiul public.

În cauză se continuă verificările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comunicare de informații false.

„Vă informăm că, de la începutul anului și până în prezent, la nivel național nu a fost înregistrată nicio sesizare prin care o persoană fizică sau juridică să semnaleze că, vreun autovehicul încărcat cu sute de litri de dezinfectant să fi fost victima vreunei infracțiuni. De asemenea, asigurăm cetățenii că efectivele Poliției Română sunt la datorie și acționăm zilnic pentru prevenirea și combaterea criminalității”, se arată într-un comunicat al Poliției.

PRECIZARE

Urmare a apariției în spațiul public a informației conform căreia ”o mașină care ducea dezinfectanți la spitalul din Lugoj a fost prădată de hoți pe drum”, pentru o corectă informare a cetățenilor, facem următoarele precizări: 
- Din verificările efectuate, până la această oră, de către structurile Poliției Române această informație NU ESTE ADEVĂRATĂ. 
- Polițiștii au avut discuții atât cu  reprezentanții Spitalului Municipiului Lugoj cât și cu administratorul firmei care ar fi trebuit să furnizeze respectivul dezinfectant, iar ambele părți au negat informațiile apărute în spațiul public. 
- În cauză se continuă verificările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comunicare de informații false. 
- Vă informăm că, de la începutul anului și până în prezent, la nivel național nu a fost înregistrată nicio sesizare prin care o persoană fizică sau juridică să semnaleze  că, vreun autovehicul încărcat cu sute de litri de dezinfectant să fi fost victima vreunei infracțiuni. 
- De asemenea, asigurăm cetățenii că efectivele Poliției Română sunt la datorie și acționăm zilnic pentru prevenirea și combaterea criminalității.  

Știrea privind furtul dezinfectan\"ilor a fost publicată mai întâi de presa locală, care îl cita pe managerul Spitalului din Lugoj, Erwin Floroni.

 Stirea inițială

O mașină care transporta dezinfectant pentru spitalele din Lugoj și Hunedoara, a rămas fără produse după ce a fost prădată de hoți pe drum. 

Managerul Spitalului Lugoj spune că a solicitat 115 litri dezinfectant și că a aflat de dispariția lui după mai multe telefoane.

”Am făcut comandă la o firma din Ilfov să ne aducă dezinfectant. Am comandat 115 litri și am văzut că nu mai ajunge. Am dat telefoane la firma de la care am comandat, apoi la firma de curierat și în cele din urma am aflat că dezinfectantul a dispărut pe drum. Firma de la care am comandat a spus că ne dau cantitatea cerută, dar să trimitem noi pe cineva să o ridice. Acum e cineva pe drum să ridice cantitatea de dezinfectant”, a declarat Erwin  Floroni, managerul Spitalului Municipal Lugoj.

În același transport mai era o cantitate de dezinfectant și pentru un spital din județul Hunedoara, și acela fiind dispărut.
 
Și Nelu Tătaru, secretarul de stat în Ministerul Sănătății a reacționat la Realitatea PLUS în acest caz. Acesta condamnă gestul.
 
”Suntem într-o stare de urgență. Nu trebuie să ajungem la această disperare, să atacăm mașinile cu dezinfectant. Faptul că lumea e disperată sau că e panică, trebuie temperat. În acest moment avem distribuitorii și modul în care se vor aproviziona, se face aprovizionarea zi de zi”, a spus Nelu Tătaru, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS.
 
Managerul Spitalului din Lugoj spune că nu știe pe raza cărui județ a dispărut dezinfectantul și că firma care l-a livrat ar fi cea care ar trebui să sesizeze Poliția pentru că prejudiciul este al acestei firme.

Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL