Coronavirus - România: 118054 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

UPDATE Managerul Spitalului Județean Vaslui, transferat de URGENȚĂ în București. Este în stare gravă după infectarea cu COVID-19

Tuesday, 11 August 2020, 14:30 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

Cand a aflat despre cazul fetei confirmate pozitiv la infectia cu cornavirus, Ana Rinder s-a dus peronal la Costinesti pentru a-si aduce copilul acasa. Cei doi au stat in izolare cateva zile, dupa care a inceput sa se simta rau, si-a pierdut gustul si mirosul, iar in urma analizelor medicale s-a descoperit ca prezenta leziuni la plamani.

Până ieri, aceasta s-a simțit bine, în ciuda pierderii gustului și al mirosului, însă starea sa s-a deteriorat de la o oră la alta. A fost dusă cu ambulanța la spital, însă pentru ca starea sa de sanatate a continuat să se deterioreze, a fost transfera in curusul zilei de astazi la Institutul Matei Bals din Bucuresti.

Vasluiul a urcat, astăzi, pe a doua poziție în topul județelor cu cele mai multe cazuri noi de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 113 cazuri confirmate. 

Vă reamintm că, pe 5 august, s-a dat alerta pe litoral, și asta după ce într-un grup de 30 de tineri din Vaslui, plecați de la un majorat direct la plajă, în Costinești, s-a descoperit un caz pozitiv de COVID-19. De parcă asta nu ar fi tot, ulterior s-a dovedit că 10 dintre adolescenții din Vaslui  prezentau, de fapt, în momentul plecării la mare, semne de răceală, aceștia fiind confirmați pozitiv cu COVID-19 pe data de 6 august. 

Cât privește cazul fetei ambulanțierului de la SAJ, povestea este și mai încurcată. Pe 31 iulie, aceasta a fost dusă chiar de către tatăl său la Unitatea Primiri Urgențe (UPUS) a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui deoarece prezenta semne de răceală. A fost testată pentru COVID-19, apoi a plecat acasă. Nu a așteptat rezultatul testului și a plecat la mare cu prietenii cu care fusese anterior la un majorat.

Pe 3 august a venit rezultatul pozitiv al testului COVID-19 efectuat de aceasta. La aflarea veștii, ambulanțierul a solicitat ambulanța pentru a-și aduce fata acasă de pe litoral. A primit “ok”-ul și a promis medicului de la Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui cã la întoarcere va opri la spitalul din Bârlad, pentru a-și interna fata acolo pentru 48 de ore, conform procedurilor legale, lucru care nu s-a întâmplat însă. Mai mult, se pare că reprezentanții DSP Vaslui i-au pierdut urma acesteia, nimeni din familia fetei nemairăspunzând, ulterior, la telefoane. 

Ministrul Sănătății însuși s-a deplasat, pe 9 august, într-o vizită inopinată la SAJ Vaslui pentru a se lămuri cum stau, de fapt, lucrurile în acest caz. Tot ce știm până în prezent este că o anchetă disciplinară este în plină derulare, iar reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL